Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Parreira: Pentru Africa de Sud, să se califice în optimi e ca şi cum ar urca Everestul

Parreira: Pentru Africa de Sud, să se califice în optimi e ca şi cum ar urca Everestul

Parreira: Pentru Africa de Sud, să se califice în optimi e ca şi cum ar urca Everestul
Sursa foto: Carlos Alberto Parreira
16 Apr 2010   •   10:09

Cea mai sudică ţară a Africii aşteaptă cu sufletul la gură evenimentul care va capta atenţia întregii lumi. Calificată la turneul final din oficiu, naţionala ţării gazdă este cotată cu şanse mici de a face o figură bună, totuşi. Selecţionerul Africii de Sud, Carlos Alberto Parreira, consideră că este la fel de greu pentru echipa sa să treacă de grupe precum este să escaladezi Vârful Everest.
"În primul rând, cred că băieţii ştiu ce trebuie să facă. Este greu să joci ca gazdă a Cupei Mondiale, nu avem nevoie să îi punem sub şi mai multă presiune amintindu-le asta în fiecare zi. Toţi ştiu că au o treabă de dus la capăt. Am mai zis că nu va fi uşor, dar trebuie să ne descurcăm bine în această competiţie, trebuie să schimbăm felul în care gândim şi să credem. Mulţi vor zice că nu putem să reuşit dar nu trebuie să ascultăm toate opiniile. Trebuie să ne concentrăm pe prioritatea noastră, de a trece de faza grupelor. Credem că putem realiza asta", a declarat Parreira într-un interviu dat FIFA.com.
Întrebat dacă este mulţumit de felul în care decurg pregătirile pentru Cupa Mondială, brazilianul a avut rezerve serioase.
"Nu pot să spun că-s satisfăcut pentru că mereu este loc de mai bine. Dar ce pot să zic este că totul merge conform planului. Am compus şi o echipă cu jucători care joacă în ţară, care a avut rezultate pozitive. Desigur, aş fi vrut mulţi jucători din alte campionate, dar ei nu au fost lăsaţi de cluburi, nu am avut ce face. Trebuie să muncim cu ce avem. Şi, când vine CM, să reuşim să contopim grupul celor care joacă în ţară cu stranieirii. Este un proces complicat.", a încheiat brazilianul.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Africa de Sud CM2010
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close