Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială "Pavarotti din Africa" a murit la 34 de ani, cu câteva săptămâni înainte să cânte la Cupa Mondială

"Pavarotti din Africa" a murit la 34 de ani, cu câteva săptămâni înainte să cânte la Cupa Mondială

"Pavarotti din Africa" a murit la 34 de ani, cu câteva săptămâni înainte să cânte la Cupa Mondială
27 Mai 2010   •   02:02


Siphiwo Ntshebe, cântăreţul de operă care urma să ofere un recital la ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale, a murit la vârsta de doar 34 de ani, din cauza meningitei.

Tenorul, poreclit "Pavarotti din Africa", a fost solicitat personal de Nelson Mandela să cânte melodia "Hope" (în traducere Speranţă) la ceremonia de pe 11 iunie de la Johannesburg.

Ntshebe abia terminase de înregistrat un album şi repeta pentru ceremonia de deschidere, când a contractat meningită săptămâna trecută, ca apoi să fie transportat la spitalul din oraşul său natal, Port Elizabeth.

Lebo M, producător al ceremoniei de deschidere la CM, a declarat: "Sufletul lui să se odihnească în pace şi fie ca speranţa lui Siphiwo să ne unească pe toţi".

"Sunt foarte trist. Acest tânăr, al cărui talent a fost recunoscut şi susţinut chiar şi de Nelson Mandela, urma să îşi dovedească măestria în faţa a milioane de oameni din întreaga lume. Faptul că a trecut în nefiinţă atât de brusc şi atât de aproape de Cupa Mondială, care va fi găzduită pe teren african, este crud, dar noi nu suntem stăpânii destinului nostru", a declarat şi Sepp Blatter, preşedintele FIFA.

Ntshebe a crescut în sărăcie, înainte ca talentul său să fie descoperit când acesta cânta în biserică la vârsta de 16 ani. A primit o bursă de înscriere în programul coral de la Universitatea din Cape Town şi apoi a câştigat o bursă pentru a studia la Colegiul Regal de Muzică de la Londra.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CM2010
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close