Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Philipp Lahm: E natural ca Germania să fie printre favoritele Cupei Mondiale

Philipp Lahm: E natural ca Germania să fie printre favoritele Cupei Mondiale

Philipp Lahm: E natural ca Germania să fie printre favoritele Cupei Mondiale
de M.T.    |    05 Mar 2014   •   13:33

Căpitanul naţionalei Germaniei, Philipp Lahm, consideră că statutul de favorită a Cupei Mondiale pe care îl are echipa sa este unul natural, dar adaugă că acest lucru nu asigură şi câştigarea trofeului.

„Ţinând cont de trecutul nostru, este natural să ne numărăm printre favoriţi. Campioana mondială şi europeană Spania face parte din aceeaşi categorie, după ce a câştigat trei turnee consecutive. Aş include aici şi Brazilia, din postura de gazdă, şi Argentina. De asemenea, alte echipe europene, precum Olanda, Portugalia sau Italia, îşi propun să ajungă în finală”, a spus Lahm, într-un interviu acordat site-ului FIFA.

La ultimele competiţii importante, Germania s-a aflat mereu printre protagoniste, semifinalistă la precedentele două ediţii ale Cupei Mondiale şi finalistă la Euro 2008, dar niciodată nu a reuşit să cucerească trofeul.

„Poate nu eram pregătiţi să câştigăm”, explică jucătorul lui Bayern Munchen. „În 2006, la Cupa Mondială de pe teren propriu, pur şi simplu am pierdut în faţa unei echipe mai bune, Italia, care avea să câştige trofeul. În 2010, am avut o echipă foarte tânără, care a jucat la prima competiţie majoră. Am jucat bine şi am ajuns în semifinale, unde am pierdut în faţa Spaniei, care apoi a câştigat Cupa Mondială şi Campionatul European. Cred că echipa noastră a devenit mai matură după aceste înfrângeri”, a adăugat Lahm.

Aşadar, este timpul ca Germania să facă pasul decisiv? „Mereu am crezut asta, dar şi alte echipe au ca obiectiv titlul şi este un drum lung până la câştigarea Cupei Mondiale. Echipa e pregătită să câştige titlul, dar nu este uşor. Avem un lot tânăr, cu multă calitate şi mult talent. Trebuie să jucăm ca o echipă, pentru că asta ne va da mai multe şanse, dar nu există nicio garanţie că acest lucru va fi suficient pentru a deveni campioni mondiali”, crede Lahm.

Din postura de căpitan al lui Bayern Munchen, echipă care a cucerit cinci trofee în 2013 şi care este condiderată aproape unanim cea mai puternică a lumii la acest moment, Lahm este de părere că el şi ceilalţi colegi de la club pot aduce la naţională mentalitatea de câştigători a bavarezilor.

„Sigur că putem face asta! Sunt mulţi jucători ai lui Bayern în echipa Germaniei, dar asta nu este o garanţie că vom câştiga. Chiar şi pentru Bayern a fost un drum lung. Am jucat trei din ultimele patru finale ale Ligii Campionilor şi am câştigat-o doar pe ultima”, a declarat fotbalistul de 30 de ani, care a adunat 104 selecţii în naţionala Germaniei.

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close