Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Pim Verbeek va părăsi naţionala Australiei după Cupa Mondială din 2010

Pim Verbeek va părăsi naţionala Australiei după Cupa Mondială din 2010

Pim Verbeek va părăsi naţionala Australiei după Cupa Mondială din 2010
22 Mar 2010   •   14:28

Federaţia Australiană de Fotbal a anunţat luni că selecţionerul Pim Verbeek va părăsi postul după încheierea Cupei Mondiale din Africa de Sud. Verbeek a declarat că decizia a fost una dificilă de luat. "După mai mult de doi ani la cârma naţionalei mi-a fost greu să iau această decizie, dar a venit timpul pentru o nouă provocare. Mi-a plăcut fiecare minut ca selecţioner al Australiei şi am obţinut nişte rezultate fantastice", a declarat Verbeek.

"Este un moment bun să fac acest anunţ, pentru a ne putea concentra pe pregătirile pentru Cupa Mondială. Vom face tot posibilul să obţinem rezultate bune în Africa de Sud", a mai spus Verbeek.

Preşedintele Federaţiei Australiene l-a felicitat pe Verbeek pentru realizările lui cu naţionala "cangurilor". "Pim este un mare antrenor şi şi-a câştigat respectul din partea tuturor. A fost profesionist în tot ceea ce a făcut şi echipa naţională şi-a atins obiectivele propuse sub conducerea lui", a spus Frank Lowy.

Începând din 6 decembrie 2007, Verbeek a condus Australia de pe banca tehnică în 27 de partide, câştigând 15, remizând 8 şi pierzând doar 4, în timp ce elevii săi au marcat 34 de goluri şi au primit doar 14. Pe timpul mandatului lui Verbeek, Australia a ajuns şi pe cea mai înaltă poziţie în clasamentul FIFA, locul 14, în septembrie 2009.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CM2010
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close