Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Preşedintele FIFA critică stadiul în care se află lucrările pentru Cupa Mondială

Preşedintele FIFA critică stadiul în care se află lucrările pentru Cupa Mondială

Preşedintele FIFA critică stadiul în care se află lucrările pentru Cupa Mondială
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    06 Ian 2014   •   15:37

Preşedintele FIFA, elveţianul Sepp Blatter, este nemulţumit de stadiul în care se află lucrările pentru Cupa Mondială, criticând public Brazilia pentru modul în care pregăteşte turneul final care va avea loc între 12 iunie şi 13 iulie.

În acest moment, jumătate din cele 12 stadioane care vor găzdui meciuri din cadrul Cupei Mondiale au depăşit data limită de 31 decembrie la care lucrările ar fi trebuit să fie încheiate.

De asemenea, lucrările la mai multe hoteluri, aeroporturi şi drumuri sunt în întârziere.

„Brazilia tocmai a aflat ce înseamnă organizarea Cupei Mondiale şi a început să lucreze mult prea târziu. Nicio ţară nu a fost atât de în urmă cu pregătirile de când sunt la FIFA”, a declarat Blatter, într-un interviu acordat ziarului elveţian 24 Heures.

Şeful forului mondial este cu atât mai nemulţumit de situaţie cu cât Brazilia „este singura gazdă care a avut la dispoziţie atât de mult timp - şapte ani - în care să se pregătească”.

Lucrările la arenele din Brazilia s-ar putea prelungi până la mijlocul lunii aprilie, cu câteva săptămâni înainte de startul turneului final, care va avea loc pe 12 iunie.

În luna decembrie, Sepp Blatter a recunoscut că nu există „un plan B” pentru această situaţie.

Printre stadioanele la care ar fi trebuit ca lucrările să fie terminate se numără şi Itaquera Arena, din Sao Paulo, care va găzdui ceremonia de deschidere şi primul meci al competiţiei, Brazilia - Croaţia.

De asemenea, Blatter avertizează asupra pericolului ca protestele care au avut loc anul trecut în timpul Cupei Confederaţiilor să se repete şi la Cupa Mondială.

„Eu sunt un optimist, nu un pesimist. Deci nu sunt îngrijorat. Dar ştim că vor fi din nou manifestaţii, proteste. Chiar dacă nu au un scop anume, probabil că, în timpul Cupei Mondiale, protestele vor fi mai bine organizate”, a spus preşedintele FIFA.

Cu toate acestea, Sepp Blatter crede că turneul final nu va avea de suferit, pentru că „nu cred că brazilienii vor ataca fotbalul. Este o religie pentru ei”.

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close