Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Preşedintele Nigeriei le-a cerut "vulturilor" să aducă trofeul Cupei Mondiale acasă

Preşedintele Nigeriei le-a cerut "vulturilor" să aducă trofeul Cupei Mondiale acasă

Preşedintele Nigeriei le-a cerut "vulturilor" să aducă trofeul Cupei Mondiale acasă
23 Mai 2010   •   10:00


Preşedintele nigerian Jonathan Goodluck (n.r. în traducere: baftă) le-a cerut componenţilor echipei naţionale să revină de la Cupa Mondială 2010 din Africa de Sud, în iulie, cu marele premiu internaţional.

Jonathan, care a anunţat că va lua parte la ceremonia de deschidere de pe 11 iunie, când Africa de Sud întâlneşte Mexic, va participa şi la meciul de debut al Nigeriei, împotriva Argentinei, pe 12 iulie, pe Ellis Park Stadium din Johannesburg.

Nigeria face parte din Grupa B alături de Argentina, Coreea de Sud şi Grecia, iar preşedintele ţării se aşteaptă ca "vulturii" să se califice fără probleme în faza eliminatorie şi să continue spre finală.

Vorbind la un dineu organizat cu ocazia plecării echipei naţionale, Jonathan a făcut referire la independenţa Nigeriei, care va fi sărbătorită pe 1 octombrie, după 50 de ani. "Este un apel la datorie naţională şi mă aştept ca vulturii să se pregătească bine şi să câştige acest trofeu. Acesta ar fi un cadou pentru ţara noastră şi ar da tonul sărbătoririi independenţei noastre ca ţară. Jucaţi, câştigaţi şi vă vom face să zâmbiţi", a declarat preşedintele, care apoi a dat mâna cu toţi jucătorii conduşi de Lars Lagerback.

Echipa a plecat spre Londra, unde îşi va continua pregătirile pentru Cupa Mondială. Marţi, Nigeria va juca în Austria un amical cu Arabia Saudită.

Până în prezent, cea mai bună performanţă a Nigeriei a fost calificarea în turul doi, în 1994 şi 1998.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CM2010
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close