Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Răzvan Lucescu: "Ne va fi foarte greu să câştigăm puncte în preliminariile Euro 2012"

Răzvan Lucescu: "Ne va fi foarte greu să câştigăm puncte în preliminariile Euro 2012"

Răzvan Lucescu: "Ne va fi foarte greu să câştigăm puncte în preliminariile Euro 2012"
17 Iun 2010   •   22:24

Selecţionerul României, Răzvan Lucescu, este impresionat de felul în care echipele "mici" de la Cupa Mondială au reuşit să îşi depăşească dezavantajul tehnic şi reuşesc să concureze la un nivel foarte înalt datorită organizării. Tocmai din acest motiv, Lucescu se teme că echipele mai slab cotate din grupa noastră de calificare la Campionatul European din 2012 se vor organiza şi ele exemplar în apărare, dând mari dureri de cap atacanţilor României, Franţei şi Bosniei.
"Avem parte de o grupă foarte echilibrată. Uitându-ne la ceea ce se întâmplă acum la Cupa Mondială, ne dăm seama că-n momentul de  faţă nu mai există echipe mici. Toate naţionalele sunt foarte bine organizate pe faza defensivă. Înainte de toate, toţi antrenorii sunt preocupaţi să nu primească gol, pentru ca să nu piardă. Grupa noastră devine şi mai puternică, datorită acestui echilibru valoric. Nu trebuie să uităm că Bosnia se află pe o pantă ascendentă, că Albania a încurcat echipe precum Portugalia, Danemarca şi Suedia. Formaţia Belarusului vine şi ea tare din urmă. Pare să fie destul de bine închegată, având la timonă, de trei ani, un antrenor german. Meciurile vor fi tari, dar nu doar pentru noi, cât şi pentru Bosnia ori Franţa. Să câştigi puncte nu va fi deloc simplu", a spus Răzvan Lucescu pentru Mediafax.
În ceea ce priveşte echipa naţională a Franţei, adversară în preliminariile CE din Polonia şi Ucraina, Lucescu este de părere că nu poate analiza încă jocul echipei, întrucât circumstanţele sunt cu totul altele la Cupa Mondială.
"E devreme. Ar însemna să ne hazardăm. Vedeţi că au întâlnit o reprezentativă a Uruguayului foarte bine organizată defensiv, interesată să nu piardă. De fiecare dată au reuşit să aducă doi-trei oameni în jurul adversarului cu mingea. Franţa rămâne aceeaşi, ca întotdeauna: echipă puternică, bine aşezată în teren, cu jucători de valoare, dar care au încercat să rezolve acţiunile pe cont propriu, poate mai mult decât trebuia. Asta i-a cam costat pe francezi, dar întotdeauna vor avea şi jucători, şi forţă. Important este ca noi să fim bine, să credem în şansele noastre şi să ne batem cu toată convingerea pentru calificare", a conchis selecţionerul.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Razvan Lucescu
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close