Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Regula cartonaşului galben, schimbată la CM 2010 pentru ca marii jucători să nu rateze finala

Regula cartonaşului galben, schimbată la CM 2010 pentru ca marii jucători să nu rateze finala

Regula cartonaşului galben, schimbată la CM 2010 pentru ca marii jucători să nu rateze finala
21 Iun 2010   •   11:26

FIFA a schimbat regulamentul în privinţa avertizărilor cu cartonaşe galbene la Cupa Mondială, pentru a reduce şansele ca jucătorii cu nume mare să rateze finala de pe 11 iulie. Germanul Michael Ballack în 2002, italianul Alessandro Costacurta în 1994 şi argentinianul Claudio Caniggia în 1990 se numără printre cei mai mari jucători care au ratat finalele turneelor mondiale, după ce au primit un al doilea cartonaş galben în faza semifinalelor.

Astfel, pentru turneul din Africa de Sud, forul mondial a mutat "graţierea" de la finalul primei runde (faza grupelor) până la sferturile de finală. Asta înseamnă că jucătorii vor rata finala doar dacă primesc două cartonaşe galbene - sau direct cartonaşul roşu - într-un meci din semifinale, faţă de cum era până acum când puteau începe o semifinală deja cu un cartonaş galben la activ.

Regulamentul cu privire la cartonaşele roşii rămâne nemodificat. Un "roşu" atrage un meci de suspendare sau chiar mai multe dacă infracţiunea este considerată una foarte gravă de către Comisia de Disciplină. Deci, în teorie, un jucător care primeşte cartonaş roşu chiar şi înainte de semifinale poate rata finala.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CM2010
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close