Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială S-au tras la sorţi grupele Cupei Mondiale din 2014. Brazilia - Croaţia, meciul de deschidere al turneului final

S-au tras la sorţi grupele Cupei Mondiale din 2014. Brazilia - Croaţia, meciul de deschidere al turneului final

S-au tras la sorţi grupele Cupei Mondiale din 2014. Brazilia - Croaţia, meciul de deschidere al turneului final
de M.T.    |    06 Dec 2013   •   19:17

Vineri, în staţiunea de lux Costa do Sauipe, situată pe malul Oceanului Atlantic, a avut loc tragerea la sorţi a grupelor Cupei Mondiale din 2014, care va avea loc în Brazilia.

În urma tragerii la sorţi care a fost condusă de secretarul general al FIFA, Jérôme Valcke, şi la care invitaţi au fost Alcides Ghiggia, Geoff Hurst, Mario Kempes, Lothar Matthaus, Zinedine Zidane, Fernando Hierro, Fabio Cannavaro şi Cafu, meciul de deschidere al turneului final se va disputa între Brazilia şi Croaţia.

Partida va avea loc pe data de 12 iunie, la Sao Paolo.

Alături de cele două echipe, în grupa A vor mai evolua Mexic şi Camerun.

Grupa B propune reeditarea finalei din urmă cu patru ani, Spania - Olanda, întâlnire care se va desfăşura la Salvador, pe 13 iunie. Chile şi Australia sunt naţionalele care vor încerca să producă surpriza în faţa campioanei şi a vicecampioanei mondiale.

Grecia, echipa care a eliminat România la baraj, a fost trimisă în grupa C, una accesibilă, în care va juca împotriva Columbiei, Costei de Fildeş şi Japoniei.

Indiscutabil, grupa D se anunţă cea mai echilibrată şi cea mai dificilă. Trei campioane mondiale, care au cucerit împreună şapte titluri supreme - Uruguay, Anglia şi Italia - se vor lupta pentru primele două locuri, în timp ce Costa Rica va juca rolul outsider-ului.

Sorţii au fost blânzi pentru naţionala Franţei, echipa antrenată de Didier Deshamps urmând să întâlnească Elveţia, Ecuador şi Honduras în grupa E.

Messi şi Argentina vor evolua în grupa F, unde îi vor avea ca adversari pe debutanţii din Bosnia, pe iranieni şi pe nigerieni.

Dueluri interesante în grupa G, în care Germania va juca cu Portugalia lui Cristiano Ronaldo, Ghana şi Statele Unite, americanii fiind antrenaţi de fostul mare atacant german Jurgen Klinsmann.

În fine, Belgia, considerată una dintre posibilele surprize ale turneului final, va înfrunta Algeria, Rusia şi Coreea de Sud în grupa H.

Minut de reculegere pentru Nelson Mandela


Ceremonia a început cu un minut de reculegere pentru fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela, decedat joi, la 95 de ani. Apoi, preşedintele Braziliei, Dilma Rousseff, şi preşedintele FIFA, Sepp Blatter au ţinut scurte discursuri.

Turneul final din 2014 va fi „Cupa Mondială a tuturor Cupelor Mondiale şi suntem fericiţi să urăm bun venit tuturor celor 32 de echipe calificate”, a spus Rousseff, în timp ce Blatter a declarat că „era vremea pentru Cupa Mondială să revină în Brazilia”.

Fostul mare jucător brazilian Ronaldo, cel mai bun marcator din istoria Cupelor Mondiale, are încredere că turneul final din Brazilia poate fi cel mai bun din toate timpurile.

„Să înscriu 15 goluri la Cupa Mondială a fost mult mai uşor pentru mine decât să particip la organizare, dar sunt încrezător că putem găzdui cea mai bună Cupă Mondială din istorie”, a spus Ronaldo.

Marele vis al brazilienilor este acela de a-şi vedea echipa naţională câştigând titlul mondial pe teren propriu, mai ales că eşecul dramatic din 1950 nu a dispărut defintiv din amintire. Pele speră că istoria nu se va repeta şi de această dată.

„Cred că vom fi în finală. Mereu îmi amintesc de tatăl meu plângând după ce am pierdut Cupa Mondială din 1950 în faţa Uruguayului, aşa că nu vreau să-mi văd copiii plângând. Sper că vom câştiga”, a declarat Pele.

Cupa Mondială din 2014 va debuta pe data de 12 iunie, la Sao Paolo, finala fiind programată pe 13 iulie, la Rio de Janeiro.

Grupele Cupei Mondiale


Grupa A: Brazilia, Croaţia, Mexic, Camerun

Grupa B: Spania, Olanda, Chile, Australia

Grupa C: Columbia, Grecia, Coasta de Fildeş, Japonia

Grupa D: Uruguay, Costa Rica, Anglia, Italia

Grupa E: Elveţia, Ecuador, Franţa, Honduras

Grupa F: Argentina, Bosnia, Iran, Nigeria

Grupa G: Germania, Portugalia, Ghana, SUA

Grupa H: Belgia, Algeria, Rusia, Coreea de Sud

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close