Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Secretarul general al FIFA: Cupa Mondială din Qatar nu se va disputa vara

Secretarul general al FIFA: Cupa Mondială din Qatar nu se va disputa vara

Secretarul general al FIFA: Cupa Mondială din Qatar nu se va disputa vara
de M.T.    |    08 Ian 2014   •   14:16

Ceea ce era previzibil a fost confirmat, miercuri, de secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, care a anunţat că ediţia din 2022 a Cupei Mondiale, care va fi găzduită de Qatar, nu se va disputa în timpul verii.

„Datele Cupei Mondiale nu vor fi în iunie-iulie. Cred că se va juca între 15 noiembrie şi 15 ianuarie sau mai târziu”, a afirmat Valcke la postul France Info.

Declaraţia omului numărul 2 din cadrul FIFA vine în contextul în care forul mondial a început deja consultările în privinţa datelor de la Cupa Mondială din 2022.

„Dacă se va juca între 15 noiembrie şi finalul lunii decembrie, atunci vor fi cele mai bune temperaturi, echivalente cu cele unei primăveri în Europa, în medie 25 de grade. Deci, este perfect pentru fotbal”, a mai spus secretarul general al FIFA.

Jerome Valcke nu a precizat însă dacă turneul final din Qatar va avea loc în timpul sezonului 2021/22 sau 2022/23

Datele definitive ale Cupei Mondiale din 2022 nu vor fi anunţate înainte de luna decembrie a acestui an, atunci când va avea loc un Comitet Executiv al FIFA.

Cu toate acestea, vicepreşedintele FIFA, Jim Boyce, a afirmat că declaraţiile lui Valcke reprezintă doar opinia proprie a cestuia, o decizie în acest sens nefiind încă luată.

„Din câte ştiu, a rămas ca turneul să aibă loc vara, o decizie urmând să fie luată la sfârşitul lui 2014 sau în martie 2015”, a spus Boyce pentru Sky Sports News.

Varianta unei Cupe Mondiale care să se desfăşoare în timpul iernii este agreată şi de preşedintele FIFA, Sepp Blatter, care, în luna iulie, a spus că „cel mai probabil, Comitetul Executiv va accepta propunerea mea. Trebuie să avem curajul de a juca această Cupă Mondială în timpul iernii şi să începem să lucrăm asupra impactului pe care îl va avea asupra calendarului internaţional”.

O astfel de soluţie este şi pe placul preşedintelui UEFA, Michel Platini, în timp ce reprezentanţii campionatelor importante din Europa, în special cei ai Premier League, se opun acestei idei, deoarece o astfel de programare le-ar afecta calendarele.

×
Subiecte în articol: Cupa Mondiala Qatar FIFA Sepp Blatter
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close