Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Selecţionerul Africii de Sud dă vina pe arbitrul Massimo Busacca pentru eşecul cu Uruguay

Selecţionerul Africii de Sud dă vina pe arbitrul Massimo Busacca pentru eşecul cu Uruguay

Selecţionerul Africii de Sud dă vina pe arbitrul Massimo Busacca pentru eşecul cu Uruguay
17 Iun 2010   •   13:20

Africa de Sud a fost învinsă cu 3-0 de Uruguay la Cupa Mondială şi cu un punct în două meciuri ţara gazdă este în pragul eliminării. Selecţionerul Carlos Albero Parreira a găsit şi vinovatul din cauza căruia echipa sa se află în această situaţie: arbitrul Massimo Busacca.

Uruguay a preluat conducerea în prima repriză după un şut deviat al lui Forlan, care apoi a dublat avantajul din penalty, cu zece minute înainte de final, la capătul unui incident care a dus la eliminarea portarului Itumeleng Khune. Khune a părut că l-a împiedicat pe Luis Suarez în careu şi, deşi portarul sud-african şi-a exprimat nevinovăţia, a fost trimis mai repede la vestiare.

"Nu am văzut faza foarte bine, pentru că erau câţiva jucători pe traiectorie, dar jucătorii sunt foarte enervaţi, foarte supăraţi şi dezamăgiţi de arbitrul întâlnirii. Eu şi ceilalţi chiar am zis că aceasta a fost cea mai slabă prestaţie a unui arbitru la competiţia din 2010. A fost nedrept cu echipa noastră încă de la începutul meciului. Dădea faulturi imaginare, cartonaşe galbene foarte uşor şi a părăsit terenul cu zâmbetul pe faţă. Sper să nu îl mai vedem în acest turneu, pentru că nu merită să fie aici", a declarat Parreira.

Selecţionerul echipei Uruguay a abordat altfel însă problema, spunând că echipa sa a meritat victoria. "Într-o altă conferinţă de presă am declarat că nu vorbesc niciodată despre arbitrii, ci despre circumstanţele jocului. Cu siguranţă nu pot fi de acord şi chiar îmi vine să râd când aud că Uruguay ar fi câştigat datorită arbitrului, pentru că noi am dominat meciul fără drept de apel. Nu sunt aici să vorbesc despre arbitru sau despre ce cred ceilalţi. Vreau doar să spun că în opinia mea Uruguay a meritat victoria", a spus Oscar Tabarez.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CM2010
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close