Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Selecţionerul Angliei: „Sunt dezamăgit, dar nu mă gândesc la demisie”

Selecţionerul Angliei: „Sunt dezamăgit, dar nu mă gândesc la demisie”

Selecţionerul Angliei: „Sunt dezamăgit, dar nu mă gândesc la demisie”
de M.T.    |    20 Iun 2014   •   11:39

Roy Hodgson a declarat că nu intenţionează să demisioneze din funcţia de selecţioner al Angliei, după ce echipa lui a pierdut al doilea meci la Cupa Mondială şi este aproape de eliminare.

Naţionala engleză a fost învinsă în premieră în primele două jocuri la turneu final şi va părăsi competiţia din faza grupelor pentru prima oară din 1958, în cazul în care Costa Rica nu va pierde astăzi în faţa Italiei.

Cu toate acestea, Hodgson nu ia în calcul posibilitatea de a demisiona la finalul Cupei Mondiale.

„Evident, sunt foarte dezamăgit, dar nu simt că ar trebui să demisionez. Nu am această intenţie”, a spus antrenorul de 66 de ani, la finalul partidei pierdute de Anglia în faţa Uruguayului, scor 1-2.

„Pe de altă parte, dacă federaţia consideră că nu sunt omul potrivit pentru acest post, decizia îi aparţine. Eu sunt foarte mulţumit de felul în care jucătorii au răspuns la munca pe care am depus-o”, a continuat Roy Hodgson.

Căpitanul englezilor, Steven Gerrard, îl susţine pe Hodgson şi consideră că vina pentru cele două eşecuri aparţine jucătorilor.

„Este un antrenor fantastic. A pregătit foarte bine meciul, dar noi nu am putut să respectăm planul, deci trebuie să ne asumăm responsabilitatea”, a spus mijlocaşul lui Liverpool.

Legat de şansele de calificare, Gerrard crede că acestea sunt foarte mici şi a recunoscut că „ne aflăm într-o poziţie dificilă”.

Pentru ca Anglia să meargă mai departe, trebuie să câştige la o diferenţă cât mai mare de scor ultimul meci din grupă, împotriva Costa Ricăi, iar Italia să se impună în cele două partide pe care le mai are de disputat.

„Italia este o echipă fantastică, poate câştiga ambele meciuri. Noi trebuie să ne comportăm în continuare ca nişte profesionişti şi să sperăm că jocul rezultatelor ne va ajuta”, a mai precizat Gerrard.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close