Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Shakira şi alte staruri ale muzicii au dat "o veritabilă lovitură de începere" la Cupa Mondială (VIDEO)

Shakira şi alte staruri ale muzicii au dat "o veritabilă lovitură de începere" la Cupa Mondială (VIDEO)

Shakira şi alte staruri ale muzicii au dat "o veritabilă lovitură de începere" la Cupa Mondială (VIDEO)
11 Iun 2010   •   10:49

Sărbătoarea fotbalului a început în Africa de Sud. Joi, în faţa a 35.000 de spectatori, a avut loc un concert grandios pe stadionul "Orlando" din Soweto, la care au luat parte vedete de renume ale muzicii internaţionale, precum Shakira, Black Eyed Peas şi Alicia Keys. Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Fotbal, Sepp Blatter, a catalogat seara ca fiind "o veritabilă lovitură de începere".

O maree umană, în auriu şi verde, culorile echipei gazdă, Bafana Bafana (băieţii, în limba zulu), a umplut stadionul. Albi şi negri s-au adunat la Soweto, locul original al luptei contra apartheidului, şi au dansat pe melodia "Waka Waka" interpretată de Shakira împreună cu grupul pop sud-african Freshlyground. Acesta este totodată imnul oficial al competiţiei:



Pe scenă a urcat şi fostul internaţional francez Patrick Vieira, campion mondial în 1998, care a prezentat publicului trofeul Cupei Mondiale, înainte ca un grandios foc de artificii să pună capăt festivităţilor. "Africa de Sud este o scenă! Africa de Sud e cool!", a strigat preşedintele sud-african Jacob Zuma, în vârstă de 65 de ani, purtând o eşarfă în culorile drapelului naţional.

Tot la Soweto, laureatul Premiului Nobel pentru Pace arhiepiscopul Desmond Tutu, la 78 de ani, a venit să îşi manifeste bucuria de a vedea Africa de Sud găzduind Mondialul, primul organizat pe continentul african. "Visez! Vrem să spunem lumii întregi că această omidă care eram a devenit un fluture frumos!", a declarat arhiepiscopul, persoană de referinţă în lupta contra apartheidului.

Cupa Mondială din Africa de Sud debutează vineri 11 iunie, cu meciul dintre selecţionata ţării gazdă şi Mexic, de la ora 17:00 (ora României), la Johannesburg, pe stadionul "Soccer City", precedat de ceremonia de deschidere, de la ora 15:00.

Antena3.ro

×
Parteneri
Peste 200 de turiști, prinși cu droguri pe litoral
x close