Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Shunsuke Nakamura: Japonia are ca obiectiv semifinalele Cupei Mondiale

Shunsuke Nakamura: Japonia are ca obiectiv semifinalele Cupei Mondiale

Shunsuke Nakamura: Japonia are ca obiectiv semifinalele Cupei Mondiale
Sursa foto: nakamura
09 Mar 2010   •   11:41

Fiind poate vedeta Japoniei la Cupa Mondială din Africa de Sud, Shunsuke Nakamura are o grea povară pe umerii lui. Deşi calea samurailor este blocată în faza grupelor de un trio de temut - Danemarca, Olanda şi Camerun -, mijlocaşul de creaţie este determinat să ajute la îndeplinirea obiectivului echipei: un loc în semifinale.

Întors în ţara sa natală la Yokohama F Marinos, după aventuri la Celtic Glasgow şi Espanyol Barcelona, Nakamura a vorbit în exclusivitate pentru FIFA.com despre şansele Japoniei la turneul mondial din 2010. "Toată lumea crede că Olanda va câştiga primul loc şi că restul echipelor se vor bate pentru al doilea, dar noi trebuie să obţinem mai mult de atât. Selecţionerul Takeshi Okada consideră că putem ajunge în semifinale, iar noi trebuie să ne ridicăm la nivelul acestor aşteptări şi să obţinem un succes uriaş pentru noi şi pentru ţara noastră", a declarat Nakamura.

Mijlocaşul japonez consideră totuşi că ţările asiatice sunt încă în urma celor africane, care vor avea un mic avantaj la Cupa Mondială din 2010. "Nu sunt foarte mulţi jucători asiatici în Europa, pe când africani sunt destui, chiar la cluburile de top. Aşa că mi se pare că Africa are un avantaj în acest moment. Asta nu înseamnă că situaţia nu se poate schimba în viitor, pentru că talent există în Asia, dar în realitate acum suntem puţin în urmă", a explicat Nakamura pentru site-ul oficial al FIFA.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: japonia CM2010
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close