Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Slovenia - Statele Unite 2-2. Arbitrul strică revenirea de senzaţie a americanilor

Slovenia - Statele Unite 2-2. Arbitrul strică revenirea de senzaţie a americanilor

Slovenia - Statele Unite 2-2. Arbitrul strică revenirea de senzaţie a americanilor
18 Iun 2010   •   19:04

Statele Unite ale Americii au realizat, pe Ellis Park din Johannesburg, cea mai spectaculoasă revenire a acestei Cupe Mondiale. Slovenia a condus cu 2-0 după prima repriză, dar băieţii lui Bob Bradley au punctat în repriza a doua, egalând situaţia. SUA a egalat, chiar, pe final, dar arbitrul din Mali a anulat reuşita lui Edu pentru un presupus fault în atac. Americanii au criticat dur decizia după încheierea partidei.
Două dintre echipele care au impresionat în prima rundă în Grupa D a Cupei Mondiale, Slovenia şi Statele Unite, s-au înfruntat vineri la Johannesburg într-o partidă care se anunţa spectaculoasă. Şi aşa a fost încă de la început, slovenii forţând încă de la început o victorie care ar fi calificat-o după doar două meciuri.
Europenii au deschis scorul devreme în meci, în minutul 13, graţie unei execuţii fine a mijlocaşului Valter Birsa, de la Auxerre. Şutul l-a prins nepregătit pe Tim Howard, iar Statele Unite se vedeau în dezavantaj. Echipa lui Bob Bradley, cunoscută ca o formaţie care administrează foarte bine situaţiile grele şi revine des în meci, a pornit atacurile la poarta lui Handanovic, dar şuturile lui Torres şi Donovan nu au avut sorţi de izbândă. Mai mult, chiar înainte de pauză, Ljubijankic scapă singur pe contaatac şi şutează pe sub Howard, învingându-l. Scorul pauzei, de 2-0, părea unul foarte liniştitor pentru sloveni, care nu aveau de unde să ştie de repriza secundă de infarct care urma.
Echipa Statelor Unite a început extraordinar repriza a doua şi, impuslionată de cele două schimbări făcute la pauză de selecţionerul Bradley, a înscris foarte repede. Vedeta americană Donovan a scăpat singur pe partea dreaptă în minutul 48, a avansat nestingherit şi a şutat peste Handanovic, dintr-un unghi foarte greu, pentru 2-1.
Slovenia nu a mai contat deloc în atac din acest moment iar americanii au devenit din ce în ce mai periculoşi. Donovan a ratat o lovitură liberă, iar Altidore nu a putut plasa bine un şut din mijlocul terenului, iar slovenii sperau că pot rezista până la final.
A venit, însă, sclipirea lui Mike Bradley. Fiul selecţionerului american a ajuns primul la balon în careu, în minutul 82, şi a şutat cu sete peste Handanovic dintr-o poziţie dificilă. 2-2, dar americanii nu se mulţumeau cu doar un punct.
Patru minute mai târziu, Donovan bate periculos o lovitură liberă de pe flancul drept, mingea străbate careul şi ajunge la Edu, iar jucătorul intrat la pauză trimite în plasă. Arbitrul malian Coulibaly îl anulează, însă, pentru un presupus fault făcut de un coleg al lui Edu, reluările arătând apoi că decizia a fost greşită.
Finalul partidei a fost tensionat, cu Tim Howard salvând de două ori la şuturi periculoase ale slovenilor. Scorul partidei a rămas, însă, 2-2, unul care pare să favorizeze Statele Unite.
Slovenia totalizează 4 puncte în Grupa C, cu două mai multe ca Statele Unite, dar programul ultimei etape îi favorizează clar pe americani. Aceştia vor întâlni Algeria, în timp ce Slovenia va da piept cu o Anglie aflată încă în nevoie de puncte.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CM2010
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close