Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Şmecheria folosită de nord-coreeni pentru Cupa Mondială din 2010 s-a întors împotriva lor

Şmecheria folosită de nord-coreeni pentru Cupa Mondială din 2010 s-a întors împotriva lor

Şmecheria folosită de nord-coreeni pentru Cupa Mondială din 2010 s-a întors împotriva lor
03 Iun 2010   •   19:08


Coreea de Nord a fost informată de FIFA că jucătorul Kim Myong-won va putea juca la turneul din Africa de Sud doar pe postul de portar şi nu pe cel obişnuit de atacant.

Selecţionerul nord-coreean, Kim Jong-hun, a decis să numească doar doi portari în lot, în timp ce Kim, care joacă pentru Amrokgang, este varianta de rezervă. A fost o mutare menită să sporească forţa ofesnivă a ţării, care va întâlni Brazilia, Coasta de Fildeş şi Portugalia în grupa G.

Totuşi, situaţia a luat o turnură spectaculoasă după ce FIFA a confirmat că lui Kim i se va permite să joace doar pe postul de portar, nu şi ca jucător de câmp. Doar în cazul unei accidentări, nicio schimbare nu va fi permisă în lotul final.

Într-un comunicat de presă, forul mondial a declaraT: "Listele de jucători pe care ţările le-au trimis la FIFA până pe 1 iunie 2010 sunt finale şi nu mai pot fi modificate. Pe ele nu trebuie să se afle mai mult de 23 de jucători, dintre care trei trebuie să fie portari. Singura excepţie apare în cazul unei accidentări serioase a unui jucător din lista de 23, care poate fi înlocuit cu până la 24 de ore înainte de primul meci al competiţiei".

"Cei trei jucători listaţi ca portari pot juca doar ca portari în timpul Cupei Mondiale şi nu ca jucători de câmp. Kim Myong-won nu va putea juca în atac dacă a fost trecut pe listă ca portar", a explicat FIFA.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CM2010
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close