Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Spania - Elveţia 0-1. "Furia Roja", calmată de elveţienii lui Ottmar Hitzfeld

Spania - Elveţia 0-1. "Furia Roja", calmată de elveţienii lui Ottmar Hitzfeld

Spania - Elveţia 0-1. "Furia Roja", calmată de elveţienii lui Ottmar Hitzfeld
16 Iun 2010   •   19:00

Echipa de supervedete a Spaniei, supranumită "Furia Roja" (Furia Roşie), a pierdut miercuri surprinzător primul meci disputat la Cupa Mondială. Partida disputată la Durban a fost controlată tactic de elveţienii experimentatului Ottmar Hitzfeld, iar victoria a venit în urma unui gol înscris de Fernandes în urma unei faze confuze.
Împovărată de statutul de favorită a turneului în viziunea multor specialişti şi suporteri totodată, Spania a pornit greu în partida cu Elveţia. Prezenţa în teren a lui Villa, Xavi, Iniesta sau Pedro nu a asigurat nicidecum golul, iar prima repriză a fost una în care Spania a intrat în jocul Elveţiei. David Silva şi Iniesta au încercat constat să trimită şuturi spre poarta lui Benaglio, în condiţiile în care Xavi nu reuşea să trimită pase decisive spre David Villa. Sub aceste auspicii s-a disputat prima repriză una săracă în şase mari la cele două porţi.
Surpriza a venit la începutul reprizei a doua. Elveţia, care nu contase deloc în atac, a reuşit să deschidă scorul neaşteptat în minutul 53. După o fază extrem de confuză, mingea a poposit la limita careului mic spaniol iar Gelson Fernandes a profitat de situaţie, trimiţând mingea în plasa lui Casillas. Elveţienii nu ştiau cum să se mai bucure, iar Spania făcea repede două schimbări care le arătau clar intenţiile: Fernando Torres şi Jesus Navas în locul lui Sergio Busquets şi David Silva.
Ocaziile s-au înmulţit repede la poarta lui Benaglio, dar Torres şi Navas au ratat de puţin ţinta, în timp ce Xabi Alonso a scuturat bara cu un şut din afara careului. Timpul a devenit treptat tot mai puţin pentru Spania, în timp ce elevii lui Ottmar Hitzfeld au putut profita de golurile tot mai mari din defensiva "Roja", plecând des pe contraatac. Finalul de meci nu a mai putut aduce nimic, din moment ce încercările Spaniei au devenit tot mai puţin lucide.
Mica echipă a Elveţiei reuşeşte, astfel, cea mai mare supriză a Cupei Mondiale, învingând încă din primul meci echipa cu cel mai scump lot din Africa de Sud.
Clasamentul Grupei H după prima etapă:
1-2. Chile - 3 puncte
-. Elveţia - 3
3-4. Spania - 0
-. Honduras - 0
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: nationala Spaniei CM2010
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close