Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Spania este campioană mondială! Iniesta învinge Olanda în minutul 117

Spania este campioană mondială! Iniesta învinge Olanda în minutul 117

Spania este campioană mondială! Iniesta învinge Olanda în minutul 117
12 Iul 2010   •   00:01

Spania este regina lumii pentru prima oară în istorie. Echipa iberică a învins, duminică, Olanda în finala de pe Soccer City Stadium din Johannesburg cu scorul de 1-0, și câștigă Cupa Mondială din Africa de Sud. Înfrângerea batavă, survenită prin golul lui Andres Iniesta din minutul 117 al prelungirilor, este a treia din tot atâtea participări în finalele Cupelor Mondiale.

Ultimul și cel mai important meci al Cupei Mondiale din Africa de Sud a fost precedat de un moment în care președintele FIFA, Joseph Blatter, și președintele țării-gazdă, Jacob Zuma, i-au cunoscut pe jucătorii celor două echipe. Odată începută partida, Spania a arătat un joc ofensiv și s-a apropiat repede de poarta lui Stekelenburg. Sergio Ramos și David Villa au ratat, însă, amândoi șanse mari în primele zece minute.


Din acest moment, prudența a părut să devină cuvântul de ordine în cele două tabere. Miza partidei și-a spus cuvântul, iar duelurile tari au dus la cinci cartonașe galbene în prima repriză. Spectacolul a fost, însă, sacrificat, doar olandezul Robben ratând o șansă decentă pe finalul primei reprize.


Repriza secundă a fost, poate neașteptat, mai deschisă decât prima. Cele două echipe și-au asumat mai multe riscuri, iar Robben a ratat în minutul 63 cea mai mare ocazie a partidei. Jucătorul lui Bayern Munchen a scăpat singur, pe contraatac, cu Iker Casillas, dar portarul a salvat cu un reflex incredibil. Spania putea înscrie și ea în minutul 69, dar Heitinga a respins peste bară șutul lui David Villa.

Robben s-a mai văzut și în minutul 84 singur cu portarul Casillas, a evitat să cadă și să obțină un cartonaș roșu pentru spaniolul Puyol, iar goalkeeperul de la Real Madrid i-a ?furat? mingea de la picioare. Astfel s-au încheiat primele 90 de minute, în care Spania a atacat mai mult, dar Olanda a ratat ocaziile cele mai clare.


Spania câștigă titlul mondial în prelungiri
Prelungirile au început mai bine pentru Spania, dar Cesc Fabregas, scăpat singur cu poarta, l-a făcut erou pe Stekelenburg și i-a șutat în picior. A treia ocazie de singur cu portarul ratată de jucătorii celor două echipe în acest meci. Spania a continuat să atace, dar Iniesta a ratat și el o ocazie rarisimă, în timp ce șutul lui Jesus Navas a refuzat să intre în poartă.


Olandezii au primit o lovitură grea în minutul 109, când Heitinga l-a oprit pe Iniesta din drumul spre poartă și a primit al doilea cartonaș galben, fiind trimis mai devreme la cabine. Spania a dat lovitura în minutul 117, când Fabregas l-a găsit excelent pe Iniesta nemarcat, iar jucătorul Barcelonei l-a executat cu sânge rece pe Stekelenburg în ciuda plonjonului lui Van der Vaart, aruncând în aer o țară întreagă.

Olandezii au încercat o revenire miraculoasă în minutele de final, dar timpul s-a epuizat foarte repede. Spania câștigă, astfel, primul său titlu mondial din istorie, în timp ce Olanda ratează trofeul pentru a treia oară din tot atâtea încercări.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close