Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Spania - Honduras 2-0. David Villa înscrie două goluri şi păstrează ?Furia Roja? în cărţi

Spania - Honduras 2-0. David Villa înscrie două goluri şi păstrează ?Furia Roja? în cărţi

Spania - Honduras 2-0. David Villa înscrie două goluri şi păstrează ?Furia Roja? în cărţi
21 Iun 2010   •   23:30

Spania a învins Honduras cu 2-0 și își păstrează șansele de calificare în optimile de finală ale Cupei Mondiale. Echipa lui Vicente del Bosque  a ratat o sumedenie de ocazii în partida de la Johannesburg, printre care și un penalty, dar s-a impus cu 2-0 și se va duela în ultima etapă cu Chile pentru calificare. Honduras, în schimb, este eliminată de la Cupa Mondială după două înfrângeri.
Victoria era absolut capitală pentru Spania în partida de luni, cu Honduras, mai ales în condiţiile în care Chile învinsese Elveţia în aceeaşi zi. ?Furia Roja? a început, astfel, să atace încă de la primul fluier al japonezului Nishimura. Învinşi în primul meci de Chile, hondurienii nu au putut să pună probleme în ofensivă şi s-au limitat să mai oprească din atacurile spanioluilor, nici aici neavând însă mare succes.
David Villa a fost foarte aproape să deschidă scorul încă din minutul 6, dar şutul său de la 30 de metri a lovit doar bara. Avea să vină şi primul gol repede, în minutul 18, când acelaşi Villa a şutat imparabil la vinclu, din cădere. Ofensiva spaniolilor a continuat, dar Torres a ratat ocazie după ocazie şi scorul pauzei a rămas 1-0.
Tot David Villa a fost cel care a dus scorul la 2-0 în minutul 50, după un şut din afara careului deviat de un jucător hondurian, mingea ?sărindu-l? pe portarul Valladares şi poposind în poartă. Putea fi 3-0 în minutul 61 şi hattrick pentru David Villa, dar atacantul Barcelonei a trimis la o palmă de bară mingea dintr-un penalty obţinut de Jesus Navas.
Rezultatul este o importantă gură de oxigeni pentru spanioli, care îşi dau dreptul să spere în continuare la calificare. Cu toate acestea, ei au încă nevoie de un rezultat bun în ultima etapă, în faţa liderului grupei H, Chile.
Clasamentul Grupei H:
1. Chile - 6 puncte (golaveraj 2-0)
2. Spania - 3 puncte (2-1)
3. Elveția - 3 puncte (1-1)
4. Honduras - 0 puncte (0-3)
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: nationala Spaniei CM2010 david villa
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close