Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Spania învinge Chile şi câştigă grupa. Sudamericanii merg în optimi în dauna Elveţiei

Spania învinge Chile şi câştigă grupa. Sudamericanii merg în optimi în dauna Elveţiei

Spania învinge Chile şi câştigă grupa. Sudamericanii merg în optimi în dauna Elveţiei
25 Iun 2010   •   23:22

Spania a obţinut, vineri, biletele pentru optimile de finală ale Cupei Mondiale după o victorie cu 2-1 în faţa Chile. Sudamericanii profită şi ei de remiza albă din partida Elveţia - Honduras şi merg mai departe, unde vor întâlni Brazilia. Spania va da piept în optimi cu Portugalia lui Cristiano Ronaldo.

Înfrângerea din prima etapă a Spaniei, cu Elveţia, şi faptul că nu s-a înregistrat până acum nici un rezultat de egalitate în Grupa H au adus-o pe Spania într-o situaţie dificilă înaintea partidei de vineri, cu Chile. Ibericii aveau nevoie de victorie în faţa liderului grupei, o echipă care a arătat în primele două jocuri reale calităţi în ofensivă.

Campionii europeni au abordat, însă jocul aşa cum trebuia încă de la început. Torres a ratat două ocazii în primele zece minute, iar Gonzalez şi Sanchez au fost şi ei periculoşi la poarta cealaltă. Meciul a fost unul dur încă de la început, iar sudamericanii au primit mai multe cartonaşe galbene care le suspendau jucătorii pentru faza următoare a competiţiei.
Odată calmate spiritele, Spania a reuşit să deschidă scorul în minutul 25, la o gravă eroare a portarului Bravo. Acesta a ieşit să degajeze mingea din faţa lui Torres, dar a trimis-o doar până la David Villa la 45 de metri, acesta profitând din plin.

Chile a fost foarte aproape să egaleze în minutul 35, dar Pique a deviat mingea pe lângă bară. Ocazia s-a răzbunat două minute mai târziu, iar Iniesta a dus scorul la 2-0 cu un şut pe jos, din interiorul careului. Ca situaţia să fie una de coşmar, la aceeaşi fază a fost eliminat şi Estrada după al doilea avertisment, pentru o piedică pusă lui Torres.
Ceea ce le dădea speranţe sudamericanilor era faptul că, la Bloemfontein, scorul între Honduras şi Elveţia era încă 0-0, iar acest lucru păstra încă Chile pe locul al doilea al Grupei H.
După pauză, chilienii au ieşit parcă mult mai concentraţi de la cabine, cu Paredes şi Millar introduşi pe teren de antrenorul Bielsa. Schimbările au fost inspirate, iar Milla şi-a pus amprenta asupra jocului încă din minutul 48. Chilianul a şutat de la 17 metri şi mingea l-a şters pe fundaşul Pique, intrând apoi în poarta lui Casillas.

Golul i-a făcut pe spanioli să abordeze mai prudent partida, iar meciul a pierdut mult din ritm. În acest moment, golul înscris de Chile îi obliga pe elveţieni să înscrie două goluri pentru a-i depăşi, lucru care a părut să le dea linişte sudamericanilor. Faptul că Elveţia nu a reuşit să înscrie i-a determinat pe chilieni să renunţe la orice intenţie ofensivă, iar spaniolilor le-a convenit acest lucru de minune. Finalul partidei a consfinţit calificarea celor două echipe, Spania câştigând grupa graţie golaverajului superior.

Elveţia - Honduras 0-0
În mare nevoie de o victorie, Elveţia a trebuit să abordeze în partida de la Bloemfontein o partitură tactică diferită faţă de primele două partide şi să atace. Echipa lui Ottmar Hitzfeld a avut probleme să ajungă la poarta lui Valladares iar ocaziile au fost rare. Derdiyok a fost cel care a ratat cel mai mult, Frei irosind şi el o şansă bună în minutul 73. Hondurienii puteau câştiga şi ei partida, dar şutul lui Alvarez a fost scos incredibil peste bară de portarul elveţian Benaglio.


Clasament:

1.      Spania    3    2    0    1    4    2    2    6
2.      Chile           3    2    0    1    3    2    1    6
3.      Elveţia     3    1    1    1    1    1    0    4
4.      Honduras    3    0    1    2    0    3    -3    1
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: nationala Spaniei CM2010 david villa
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close