Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Spania trece la limită de Paraguay, după un meci cu două penalty-uri ratate

Spania trece la limită de Paraguay, după un meci cu două penalty-uri ratate

Spania trece la limită de Paraguay, după un meci cu două penalty-uri ratate
03 Iul 2010   •   23:28

Spania a învins Paraguay cu 1-0 în ultimul sfert de finală al Cupei Mondiale, la capătul unui meci care a căpătat accente dramatice în repriza secundă, după o primă repriză liniştită şi echilibrată.

În minutul 58, Gerard Pique l-a tras cu insistenţă pe Oscar Cardozo de mână în careu, iar arbitrul nu a avut cum să nu observe infracţiunea pe care a sancţionat-o cu cartonaş galben şi penalty în favoarea paraguayenilor. Cardozo a executat chiar el, însă foarte slab şi Casillas a reţinut cu siguranţă.

Două minute mai târziu, Alcaraz faultează în careu şi scapă doar cu cartonaş galben, deşi era ultimul apărător. Xabi Alonso a executat penalty-ul şi a înscris, însă arbitrul a considerat că spaniolii au intrat prea devreme în careu şi a ordonat repetarea loviturii. Justo Villar a apărat al doilea şut al lui Xabi Alonso, mingea a rămas în posesia spaniolilor, dar centralul a închis ochii la un fault în careu poate mai evident decât primul.

Spiritele şi jocul au devenit încinse, iar Paraguay a dat senzaţia că poate ieşi învingătoare după această partidă. Campioana europeană şi-a construit însă încet atacurile şi cu o posesie mai bună a putut domina partida. După trei bare consecutive, Spania a reuşit să şi înscrie. Pedro a şutat dintr-o poziţie excelentă în bară, mingea a ajuns la David Villa care a nimerit de asemenea bara din stânga porţii, pentru ca apoi să o lovească şi pe cea din dreapta şi să intre în poartă.

Un gol care a adus victoria Spaniei şi un loc în semifinale, unde va întâlni Germania.

×
Subiecte în articol: CM2010
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close