Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Spania va juca prima finală de Cupă Mondială, împotriva Olandei

Spania va juca prima finală de Cupă Mondială, împotriva Olandei

Spania va juca prima finală de Cupă Mondială, împotriva Olandei
07 Iul 2010   •   23:18

Spania a reuşit miercuri să se califice pentru prima oară în ultimul act al unei Cupe Mondiale, după ce a trecut de Germania în semifinalele competiţiei. Într-o reeditare a finalei Campionatului European din 2008, Spania s-a impus cu acelaşi scor ca şi acum doi ani, învingând Germania cu 1-0.

În 2008, Fernando Torres era cel care marca după jumătate de oră de joc golul victoriei. Acum, "El Nino" a fost rezervă până pe finalul partidei, ca urmare a formei slabe arătate în primele partide din Africa de Sud. Golul a venit totuşi în minutul 73, când fundaşul Carles Puyol a venit tare din spate la un corner şi a trimis cu capul fără nicio speranţă pentru Neuer.

După 4-1 cu Anglia şi 4-0 cu Argentina, Germania a avut în faţă un adversar pregătit, un adversar care nu a lăsat-o să îşi practice în voie jocul pe contraatac. Iar rezultatul s-a văzut la final pe tabela de marcaj. Spania a avut ocazia să îşi majoreze avansul pe finalul partidei, dar Pedro a refuzat să îi paseze lui Fernando Torres în faţa porţii goale şi s-a încurcat în driblinguri, pentru ca atacantul lui Liverpool să îi "returneze serviciul" câteva minute mai târziu.

Spania s-a calificat astfel în finala Cupei Mondiale, unde va întâlni Olanda, astfel că turneul din Africa de Sud va înregistra, duminică, două premiere: pentru prima oară o echipă din Europa va câştiga trofeul în afara bătrânului continent şi, indiferent care va fi numele ei, echipa care va triumfa o va face pentru prima oară în istorie. Spania nu a mai jucat niciodată o finală la Cupa Mondială, în timp ce Olanda a pierdut două finale consecutive, în 1974 şi 1978, în faţa Germaniei de Vest, respectiv Argentinei.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CM2010
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close