x close

Spania va juca prima finală de Cupă Mondială, împotriva Olandei

07 Iul 2010   •   23:18
Spania va juca prima finală de Cupă Mondială, împotriva Olandei

Spania a reuşit miercuri să se califice pentru prima oară în ultimul act al unei Cupe Mondiale, după ce a trecut de Germania în semifinalele competiţiei. Într-o reeditare a finalei Campionatului European din 2008, Spania s-a impus cu acelaşi scor ca şi acum doi ani, învingând Germania cu 1-0.

În 2008, Fernando Torres era cel care marca după jumătate de oră de joc golul victoriei. Acum, "El Nino" a fost rezervă până pe finalul partidei, ca urmare a formei slabe arătate în primele partide din Africa de Sud. Golul a venit totuşi în minutul 73, când fundaşul Carles Puyol a venit tare din spate la un corner şi a trimis cu capul fără nicio speranţă pentru Neuer.

După 4-1 cu Anglia şi 4-0 cu Argentina, Germania a avut în faţă un adversar pregătit, un adversar care nu a lăsat-o să îşi practice în voie jocul pe contraatac. Iar rezultatul s-a văzut la final pe tabela de marcaj. Spania a avut ocazia să îşi majoreze avansul pe finalul partidei, dar Pedro a refuzat să îi paseze lui Fernando Torres în faţa porţii goale şi s-a încurcat în driblinguri, pentru ca atacantul lui Liverpool să îi "returneze serviciul" câteva minute mai târziu.

Spania s-a calificat astfel în finala Cupei Mondiale, unde va întâlni Olanda, astfel că turneul din Africa de Sud va înregistra, duminică, două premiere: pentru prima oară o echipă din Europa va câştiga trofeul în afara bătrânului continent şi, indiferent care va fi numele ei, echipa care va triumfa o va face pentru prima oară în istorie. Spania nu a mai jucat niciodată o finală la Cupa Mondială, în timp ce Olanda a pierdut două finale consecutive, în 1974 şi 1978, în faţa Germaniei de Vest, respectiv Argentinei.

Antena3.ro

Parteneri
Parteneri
sati