Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială The Guardian: România - Argentina, 3 - 2, cel mai bun meci din istoria Cupei Mondiale

The Guardian: România - Argentina, 3 - 2, cel mai bun meci din istoria Cupei Mondiale

The Guardian: România - Argentina, 3 - 2, cel mai bun meci din istoria Cupei Mondiale
26 Iun 2018   •   17:01

Ziariștii de la ”The Guardian” au rememorat partida dintre Argentina și România, din optimile Cupei Mondiale din 1994, pe care o numesc cea mai bună din istoria competiției.

De ce? Poate pentru că a fost o partidă jucată la intensitate maximă, pe o căldură infernală, între două echipe în care străluceau niște jucători. 

Dacă Maradona fusese trimis acasă cu trei zile mai devreme, din cauza consumului de substanțe interzise, Argentina rămânea un nume de temut, cu jucători precum Gabriel Batistuta, Abel Balbo sau Fernando Redondo.

Pe teren era totuși și un Maradona, cel din Carpați însă. Gheorghe Hagi era la apogeul carierei, secondat de Ilie Dumitrescu sau Gică Popescu. 

Confruntarea a fost una deosebit de interesantă și din punct de vedere tactic, acolo unde România a răspuns surprinzător la clasicul 4-4-2 ales de Argentina. Anghel Iordănescu a ales o formulă 4-6-0, în lipsa lui Florin Răducioiu, înlocuit de Ilie Dumitrescu.

Alegerea s-a dovedit inspirată, scriu britanicii, Ilie Dumitrescu fiind autor al unei ”duble” și, completat de reușita lui Hagi, a contribuit decisiv la scorul final de 3 - 2. 

Pentru români a rămas cea mai frumoasă victorie din istoria echipei naționale, iar pentru iubitorii de fotbal din întreaga lume a rămas un spectacol sublim și cele mai bune două prestații ale unor echipe la ediția Cupei Mondiale din 1994. 

×
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close