Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Topul celor mai tari zece jucători care ar putea rata Cupa Mondială din 2010

Topul celor mai tari zece jucători care ar putea rata Cupa Mondială din 2010

Topul celor mai tari zece jucători care ar putea rata Cupa Mondială din 2010
02 Mar 2010   •   20:01


Au rămas aproape trei luni până la Cupa Mondială din Africa de Sud, însă mai mulţi jucători de top încă nu şi-au convins selecţionerii că îşi merită locul în echipă. Nume mari precum Raul, Riquelme sau Ronaldinho ar putea privi "Mondialul" de acasă, deşi ţările lor s-au calificat la turneul final.

Iată mai jos un top 10 al jucătorilor care pot rata CM 2010, întocmit de Goal.com:

10) Pepe (Portugalia)
Fundaşul central de la Real Madrid, folosit câteodată şi pe poziţia de mijlocaş defensiv de Portugalia în preliminarii, era de aşteptat să fie un jucător cheie pentru echipa sa naţională, dar în decembrie a suferit o accidentare la genunchi ce l-a trimis pe tuşă pentru şase luni.

9) Raul (Spania)

Golgeterul tuturor timpurilor pentru Spania, cu 44 de goluri în 102 selecţii, Raul nu a avut impact niciodată la EURO sau Cupa Mondială, iar la Campionatul European din 2008 nici nu a fost selecţionat, când Spania a câştigat titlul. În vârstă de 32, acum, şi fără o selecţie din septembrie 2006, Raul cu greu va fi selecţionat de Vicente Del Bosque chiar şi ca rezervă pentru Fernando Torres şi David Villa.

8) Sebastien Frey (Franţa)
Francezul este unul dintre cei mai buni trei portari din Serie A, iar unii au spus că ar fi chiar mai bun decât Gianluigi Buffon sau Julio Cesar. În ciuda acestui fapt, jucătorul de 29 de ani a fost omis în mod repetat de Raymond Domenech şi în august 2008 şi-a anunţat retragerea din fotbalul internaţional.

7) Ashley Cole (Anglia)
Unul dintre cei mai buni fundaşi stânga în activitate, Cole ar putea ratat CM din cauza unei accidentări suferite pe 10 februarie, care îl va ţine pe tuşă trei luni. Chiar dacă sunt mai mult de trei luni până la debutul turneului din Africa de Sud, Cole va fi nevoit să lucreze la forma fizică şi astfel de reveniri sunt deobicei întârziate de accidentările grave.

6) Antonio Cassano (Italia)
Lumea îşi va aminti de el probabil drept cel mai irosit talent al generaţiei lui. În ciuda faptului că este un jucător genial, Cassano a fost selecţionat doar de 15 ori la naţională din 2003, de vină fiind personalitatea lui şi conflictele cu antrenorii. În vârstă de 27 de ani, Cassano nu a jucat niciun meci de la revenirea lui Marcello Lippi pe banca tehnică şi a fost trecut pe bară şi de formaţia de club, Sampdoria, astfel că prezenţa la Cupa Mondială este improbabilă.


5) Clarence Seedorf (Olanda)
În vârstă de 33 de ani, Seedorf a câştigat Liga Campionilor cu trei echipe diferite, însă nu a avut parte de prea multe momente fericite cu Olanda. Mijlocaşul are peste 80 de selecţii în tricoul portocaliu, dar a ratat două penalty-uri foarte importante şi nu a mai jucat din mai 2008, după ce a refuzat să participe la EURO 2008.

4) Juan Roman Riquelme (Argentina)
Argentina a avut probleme în preliminarii în special din cauza lipsei de creativitate la mijloc şi mulţi au cerut ca mijlocaşul de la Boca Juniors să fie inclus în lot. Diego Maradona a refuzat însă să-l determine pe Riquelme să revină asupra deciziei de a se retrage de la naţională. Lucrurile s-au înrăutăţi când fanii de la Boca l-au numit pe Maradona "trădător" şi au spus că Riquelme este noul lor idol.

3) Ronaldo (Brazilia)
Carlos Dunga a declarat de multe ori că uşa este deschisă pentru Ronaldo la echipa naţională, însă a rămas fidel unui anumit nucleu de jucători pentru preliminariile CM şi Cupa Confederaţiilor. "Il Fenomeno" s-ar putea astfel să nu primească şansa unei reveniri, chiar dacă trece printr-o perioadă bună la Corinthians.

2) Alessandro Nesta (Italia)
Unul dintre cei mai buni fundaşi ai tuturor timpurilor, Nesta s-a retras din fotbalul internaţional la scurt timp după câştigarea Cupei Mondiale din 2006, spunând că nu mai face faţă fizic la atât de multe competiţii. După ce a ratat tot sezonul 2008/2009 din cauza unei accidentări, Nesta a revenit la forma care l-a consacrat şi i s-a cerut să revină la naţională. Fundaşul de 33 de ani părea că va accepta, însă Marcello Lippi a anunţat luni că Nesta a refuzat selecţia.

1) Ronaldinho (Brazilia)
De două ori cel mai bun jucător al lumii, Ronaldinho a renăscut în acest sezon şi a ajutat AC Milan să urce pe locul doi în Serie A şi să se bată la titlu cu Inter. "Dinţosul" are cele mai multe pase decisive date în Italia în acest sezon şi a înscris totodată 12 goluri. Aceste evoluţii nu l-au adus însă în graţiile lui Dunga, care nu l-a selecţionat de aproape un an, iar atitudinea selecţionerului ar putea continua şi în vederea Cupei Mondiale.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CM2010 Ronaldinho
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close