Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Trofeul Cupei Mondiale de fotbal este în România. Află când şi unde îl poţi vedea (VIDEO)

Trofeul Cupei Mondiale de fotbal este în România. Află când şi unde îl poţi vedea (VIDEO)

Trofeul Cupei Mondiale de fotbal este în România. Află când şi unde îl poţi vedea (VIDEO)
07 Apr 2010   •   17:24

Trofeul Cupei Mondiale de fotbal a fost prezentat şi în România în cadrul unei conferinţe de presă. România este a 75-a locaţie pe traseul a 93 de oraşe din 84 de ţări prin care trece trofeul în cadrul unui turneu mondial de 255 de zile, eveniment organizat de FIFA şi Coca Cola. Turneul se va încheia înainte de ediţia din acest an a competiţiei, găzduită de Africa de Sud, în perioada 11 iunie - 11 iulie.

La evenimentul de la Bucureşti au participat fostul internaţional Gheorghe Popescu, care a fost desemnat ambasador al Cupei Mondiale în România, însoţit de fiul său Nicolas, dar şi de nepotul său Ianis Hagi, foştii internaţionali Gheorghe Mulţescu, Costică Ştefănescu, fostul selecţioner Mircea Rădulescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Tineret şi Sport, Doina Melinte şi ambasadorii statelor africane Tunisia, Nigeria, Sudan, Africa de Sud şi Maroc.





Gică Popescu a declarat că venirea trofeului Cupei Mondiale în România va accentua şi mai mult regretul neparticipării României la turneul din Africa de Sud . "Venirea Cupei Mondiale în România o să accentueze regretul necalificării la turneul final din Africa de Sud. Ne-ar fi plăcut ca acest trofeu atât de frumos şi de râvnit să fie aşezat pe unul dintre stadioanele pe care am fi putut participa şi noi. Nu s-a întâmplat acest lucru, dar ne bucurăm de prezenţa lui aici", a declarat Popescu, citat de Mediafax.

Reprezentantul FIFA la această acţiune, Renata Pereira, care lucrează la departamentul de presă al FIFA a precizat că trofeul prezentat în România este cel autentic şi nu o replică. "Este o plăcere să mă aflu în România. Aş dori să menţionez că acesta este trofeul original şi nu o replică. Este o oportunitate unică pentru fani să fie atât de aproape de trofeu, chiar dacă nu îl pot atinge. Conform regulamentelor FIFA, trofeul poate fi atins doar de foştii câştigători ai Cupei Mondiale şi de preşedinţii de stat. Sper ca această venire a trofeului în România să fie o bună ocazie pentru impulsionarea fotbalului românesc", a spus Pereira.

Trofeul Cupei Mondiale va fi expus, joi, în intervalul 9.00 - 21.00 la Sala Palatului, intrarea fiind liberă pentru public.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CM2010
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close