Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Un politician francez cere demiterea lui Raymond Domenech de la conducerea naţionalei

Un politician francez cere demiterea lui Raymond Domenech de la conducerea naţionalei

Un politician francez cere demiterea lui Raymond Domenech de la conducerea naţionalei
05 Mar 2010   •   16:58

Francois-Michel Gonnot, membru al partidului UMP, i-a scris Secretarului francez de Stat pe probleme sportive, Rama Yade, să îndemne ministrul să îşi folosească influenţa pentru a-l demite pe selecţionerul Raymond Domenech.

Într-o scrisoare publicată parţial de Football365 vineri, politicianul a cerut demisia lui Domenech ca urmare a înfrângerii cu 0-2 în amicalul cu Spania, disputat miercuri la Paris. "De la meci la meci, echipa noastră se scufundă tot mai mult în ridicol. Ziarele şi cetăţenii au înţeles de mult că responsabilitatea este a antrenorului echipei, Raymond Domenech. Franţa, lovită puternic de criza economică, nu are nevoie să fie umilită şi de presa globală cu ocazia Cupei Mondiale din Africa de Sud", a declarat Gonnot.

FIFA interzice totuşi orice intervenţie a politicului în treburile Federaţiei de Fotbal, astfel că dacă Yade şi-ar folosi influenţa în vreun fel pentru a scăpa de Domenech, Franţa va primi sancţiuni aspre din partea forului mondial. Pe de altă parte, FFF (Federaţia Franceză de Fotbal) a susţinut de mai multe ori că Domenech îşi va duce la bun sfârşit contractul, scadent după Cupa Mondială.

Antena3.ro

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close