Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Uruguay - Germania 2-3. Nemții se consolează cu medaliile de bronz

Uruguay - Germania 2-3. Nemții se consolează cu medaliile de bronz

Uruguay - Germania 2-3. Nemții se consolează cu medaliile de bronz
10 Iul 2010   •   23:22

Germania a câștigat finala mică a Cupei Mondiale din Sud și a încheiat competiția pe locul al treilea. Partida de la Port Elizabeth a fost una extrem de spectaculoasă, fiecare echipă conducând pe tabelă la rândul ei. Oamenii lui Joachim Low s-au impus, însă, în cele din urmă și încheie competiția pe același loc precum în 2006.

Germania a început mai bine partida pentru medaliile de bronz și fundașul Arne Friedrich a lovit bara în minutul 9, după o lovitură de cap. Nemții au și înscris în minutul 18, când Schweinsteiger a fost lăsat să șuteze de la peste 30 de metri, portarul Muslera nu a putut să rețină mingea iar Muller, revenit după o suspendare, a reluat fără emoții în poartă.


Jucătorii din Uruguay nu a stat mult pe gânduri și au început și ei atacurile, fiind recompensați prima oară în minutul 27. Suarez l-a angajat excelent pe Edison Cavani, iar atacantul de 23 de ani al lui Palermo l-a învins pe Jorg Butt pentru 1-1. Sudamericanii au trecut în avantaj în minutul 50 printr-un gol frumos al lui Diego Forlan. Vedeta de 31 de ani a șutat cu pământul din interiorul careului, pentru a cincilea său gol al turneului.


Totuși, egalarea a venit imediat pentru ?Mannschaft?. În minutul 55, Boateng a centrat de pe partea dreaptă, Muslera a ieșit aiurea din poartă și i-a permis lui Marcel Jansen să trimită cu capul în plasă. Jocul spectaculos, pe contre, a continuat până pe final, iar Germania a fost recompensată în minutul 82 cu golul de care avea nevoie pentru a evita prelungirile. Uruguayenii nu au putut respinge mingea în urma unui corner, iar mijlocașul Khedira a trimis cu capul nestingherit la vinclu.


Uruguay ar fi putut da lovitura în prelungirile partidei când Diego Forlan a avut șansa să aducă egalarea, dar a trimis mingea din lovitură liberă de la 17 metri în bară. Germania își asigură astfel locul trei la turneul african și medaliile de bronz. La fel ca în 2006, când Germania învinsese în finala mică Portugalia cu scorul de 3-0.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Nationala Germaniei CM2010
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close