Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Uruguay se califică în sferturile Cupei Mondiale după 2-1 cu Coreea de Sud

Uruguay se califică în sferturile Cupei Mondiale după 2-1 cu Coreea de Sud

Uruguay se califică în sferturile Cupei Mondiale după 2-1 cu Coreea de Sud
26 Iun 2010   •   18:49

Uruguay este prima echipă calificată în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Africa de Sud, după o victorie în partida cu Coreea de Sud, la Port Elisabeth. Echipa lui Oscar Tabarez a făcut un joc excelent şi a dat o nouă dovadă că echipele din America de Sud se simt foarte bine la acest turneu. Coreea de Sud pleacă acasă din optimi, în ciuda faptului că a practicat un fotbal destul de spectaculos. Vedeta partidei a fost, în mod cert, uruguayanul Luis Suarez. Autor al unei "duble", el este acum golgeterul turneului cu patru goluri marcate.

Câştigători ai unei grupe din care mai făceau parte Franţa, Mexic şi Africa de Sud, uruguayenii dădeau piept în prima fază eliminatorie cu rapida echipă antrenată de Jung Moo Huh. Sudamericanii au dat, însă, dovadă de mare siguranţă în toate compartimentele şi au condus tactic meciul încă de la început.

Cu toate acestea, Coreea de Sud a fost cea care a avut prima mare ocazie. Park Chu-Young a trimis mingea din lovitură liberă direct în stâlpul porţii lui Muslera în minutul 5. O mare neatenţie defensivă a asiaticilor a dus repede la primul gol al partidei. La doar trei minute după ocazia lui Chu-Young, Forlan i-a pasat îndrăzneţ lui Luis Suarez prin faţa întregii apărări coreene. Incredibil de liber, atacantul lui Ajax a deschis scorul pentru Uruguay cu un şut din unghi.

Echipa lui Oscar Tabarez, care a etalat în acest campionat mondial o defensivă impenetrabilă, s-a retras în acest moment în defensivă şi a lăsat iniţiativa Coreei de Sud. Cha Du-Ri şi Cho Yong-Hyung nu l-au deranjat însă foarte mult pe Muslera cu şuturile lor, rezultatul pauzei fiind 1-0.

Repriza a doua a părut să decurgă exact aşa cum îşi doreau sudamericanii, iar incursiunile lui Park Ji-Sung au părut deşi destul de plăcute ochiului, inofensive. A venit, însă, minutul 68 şi coreenii au reuşit să răstoarne calculele. Lee Chung-Yong a profitat de intervenţia greşită a lui Victorino şi a trimis cu capul pe lângă Muslera, care nu a mai putut interveni.

Din acest moment, jocul a crescut mult în spectaculozitate. Ploaia puternică nu i-a împiedicat pe jucători să construiască periculos, iar Lee Chung-Yong şi Luis Suarez au trecut, pe rând, pe lângă marcarea celui de-al doilea gol.

Cel care a înclinat decisiv balanţa a fost, însă, tot Luis Suarez. Golgeterul lui Ajax Amsterdam a marcat în minutul 80 o bijuterie de gol. După ce a primit mingea pe partea stângă, Suarez a evitat bine un adversar şi a înscris cu un şut marcă înregistrată Alessandro Del Piero de la 16 metri. Plonjonul portarului Jung nu i-a ajutat în niciun fel pe coreeni, care erau din nou obligaţi să înscrie pentru a reveni în joc. Nu s-a întâmplat şi a doua oară, iar Uruguay sărbătoreşte calificarea între ultimele opt echipe, unde va întâlni Statele Unite sau Ghana.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CM2010 Uruguay coreea de sud Luis Suarez
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close