Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Uruguayenii jubilează: "Victoria e cu atât mai frumoasă cu cât a făcut şi Coreea de Sud un meci bun"

Uruguayenii jubilează: "Victoria e cu atât mai frumoasă cu cât a făcut şi Coreea de Sud un meci bun"

Uruguayenii jubilează: "Victoria e cu atât mai frumoasă cu cât a făcut şi Coreea de Sud un meci bun"
26 Iun 2010   •   21:48

Calificarea în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, pentru prima oară după 40 de ani de absenţă, i-a încântat pe antrenorul şi pe jucătorii uruguayeni. Oscar Tabarez consideră că victoria obţinută în optimi cu Coreea de Sud, 2-1, este frumoasă tocmai pentru că meciul a fost unul greu. Atacantul Luis Suarez, care a înscris ambele goluri ale sudamericanilor, spune că a visat mereu să marcheze într-o partidă atât de importantă.


"A fost un meci greu. Victoria noastră e cu atât mai frumoasă cu cât adversarii noştri au făcut un meci bun. Am încercat să jucăm mai bine în repriza a doua dar ştiam că putem primi gol. Am jucat mult mai bine în ultimele zece partide ale meciului iar golul al doilea a fost superb"
, a declarat tehnicianul echipei din Uruguay, Oscar Tabarez.


Golgeterul echipei sudamericane, cu 4 goluri în tot atâtea partide, Luis Suarez este încântat de meciul cu Coreea de Sud şi spune că se bucură de faptul că le-a dat un motiv de sărbătoare compatrioţilor.


"Când am înscris golul câştigător am avut un sentiment incredibil, o bucurie pe care nu o pot descrie, nu-mi venea să cred. Fiind tânăr, ăsta e momentul la care am visat mereu. Nu pot să-mi imaginez ce e acum în Uruguay. Adevărul e că merită, toţi oamenii care au fost mereu în spatele nostru, ca să nu mai spun de familii", declarat atacantul lui Ajax Amsterdam.


Tehnicianul asiaticilor, Huh Jung-moo, este mulţumit că echipa lui a ieşit cu fruntea sus de la Cupa Mondială şi că jocul formaţiei creşte de la an la an.
"Nu am obţinut rezultatul dorit. Jucătorii mei au făcut totul, dar uruguayenii au fost norocoşi. Aş vrea să le mulţumesc fanilor care ne-au sprijinit. Am condus jocul în repriza secundă, chiar dacă nu am reuşit să marcăm mai multe goluri. Nu avem multe lucruri de îmbunătăţit. Am fost foarte buni, dar trebuia să jucăm cu puţin mai multă inteligenţă. Însă, de la an la an e tot mai bine. Jucătorii mei nu s-au dat bătuţi şi vreau să-i felicit. Sunt adevăraţi coreeni. Am făcut tot ce am putut, creştem uşor-uşor", a precizat antrenorul, potrivit Mediafax.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Uruguay coreea de sud Luis Suarez CM2010
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close