Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Victorie convingătoare pentru Franţa în primul meci de pregătire pentru Cupa Mondială

Victorie convingătoare pentru Franţa în primul meci de pregătire pentru Cupa Mondială

Victorie convingătoare pentru Franţa în primul meci de pregătire pentru Cupa Mondială
de M.T.    |    28 Mai 2014   •   09:32

Naţionala Franţei a început pregătirile pentru Cupa Mondială din Brazilia în forţă, câştigând de o manieră convingătoare primul dintr-o serie de trei jocuri amicale.

Echipa antrenată de Didier Deschamps s-a impus cu 4-0 la Paris în faţa Norvegiei, un meci în care protagonistul absolut a fost Mathieu Valbuena.

Jucătorul celor de Olympique Marseille a oferit trei pase decisive, la cele două reuşite ale lui Olivier Giroud şi la golul lui Paul Pogba, şi a părăsit terenul în aplauzele spectatorilor de pe Stade de France.

Cel de-al patrulea gol al francezilor a fost marcat de Loic Remy, la scurt timp după ce a intrat pe teren, în repriza a doua.

„Suntem deja în febra competiţiei şi asta împotriva unei echipe cu multe calităţi. Nu este deloc uşor să marchezi patru goluri la un asemenea nivel. Este un lucru bun pentru încrederea noastră. Este foarte bine, la capătul primei săptămâni de lucru”, a spus Deschamps la sfârşitul meciului.

Franţa, care va întâlni Elveţia, Honduras şi Ecuador în grupa E la Cupa Mondială, mai are programate două meciuri amicale, pe 1 iunie, la Nisa, împotriva Paraguayului, şi pe 8 iunie, la Lille, cu Jamaica.

Într-o altă partidă amicală disputată marţi, naţionala Japoniei a câştigat cu 1-0 pe teren propriu în faţa Ciprului.

Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Atsuto Uchida, în minutul 43, fundaşul lui Schalke 04 aflându-se la a doua reuşită în tricoul naţionalei în cele 66 de selecţii.

Japonia, care va juca într-o grupă cu Columbia, Coasta de Fildeş şi Grecia la Cupa Mondială, mai are programate încă două jocuri de pregătire înaintea turneului final, cu Costa Rica (2 iunie) şi Zambia (6 iunie).

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close