Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială "Visul sărbătorit, înfrângerea lamentată". Vezi reacţiile presei din Olanda şi Spania după CM 2010

"Visul sărbătorit, înfrângerea lamentată". Vezi reacţiile presei din Olanda şi Spania după CM 2010

"Visul sărbătorit, înfrângerea lamentată". Vezi reacţiile presei din Olanda şi Spania după CM 2010
12 Iul 2010   •   15:50

"Visul a devenit realitate", a scris cotidianul El Pais pe site-ul oficial, presa din Spania aclamând prima victorie a ţării la Cupa Mondială de fotbal. Ziarul respectiv a declarat ziua de 11 iulie ca fiind "o zi istorică pentru sportul spaniol".

"Spania, Spania, Spania!", a scris El Mundo. "Această Cupă Mondială a încoronat una dintre cele mai bune echipe din istorie".

"Iniesta ne-a dus în rai. Am suferit, dar a meritat", a scris şi cotidianul sportiv Marca despre mijlocaşul care a înscris golul victoriei cu 1-0 din prelungirile finalei cu Olanda. Celălalt mare cotidian sportiv, AS, a scris că "Spania a meritat victoria în faţa unei echipe a Olandei care nu a contentint să ne pună probleme".

Presa din Olanda, de partea cealaltă, a subliniat "trauma" înfrângerii cu Spania care se pare că a dus ţara într-o stare de "durere adâncă".

"A treia traumă pentru Olanda" a scris De Telegraaf, amintind de înfrângerile suferite în finalele cu Germania din 1974 şi Argentina din 1978, celelalte două ocazii în care "portocalele mecanice" au jucat ultimul act. "Cupa Mondială din Africa de Sud va intra în istoria olandeză ca a treia traumă fotbalistică".

"Spania a fost prea bună în finală, chiar dacă acest lucru s-a materializat abia în a doua repriză a prelungirilor", a punctat Algemeen Dagblad, în timp ce site-ul NOS a scris că "Visul s-a terminat, Olanda nu a devenit campioană mondială", alături de poza lui Wesley Sneijder, aflat pe teren cu lacrimi în ochi.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CM2010
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close