Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Yes they can! SUA câştigă grupa C in extremis şi merg în optimi cu Anglia

Yes they can! SUA câştigă grupa C in extremis şi merg în optimi cu Anglia

Yes they can! SUA câştigă grupa C in extremis şi merg în optimi cu Anglia
23 Iun 2010   •   19:07

Statele Unite ale Americii au reuşit ceea ce nimeni nu ar fi sperat la începutul Cupei Mondiale din 2010: să câştige o grupă C din care mai făcea parte Anglia, precum şi Slovenia sau Algeria. În minutul 90 al partidei cu Algeria, SUA se aflau pe locul trei în clasament şi în afara optimilor de finală, însă Landon Donovan a venit lansat pentru a relua în plasa porţii o minge respinsă greşit de portarul african. Donovan a adus victoria cu 1-0 americanilor şi primul loc în grupă.

Tot cu 1-0 a învins şi Anglia pe Slovenia, emoţiile fiind păstrate până pe finalul partidei. Elevii lui Capello trebuie să îi mulţumească lui Jermain Defoe pentru reuşita din minutul 23, care a consemnat prima victorie a englezilor în Africa de Sud. Anglia a acumulat acelaşi număr de puncte cu SUA, însă americanii au înscris mai multe goluri şi conform regulamentului FIFA vor avea parte de un adversar, aparent, mai facil, ocupanta locului doi din grupa Germaniei, Serbiei sau Ghanei.

Slovenii au fost mai activi în primul sfert de oră al întâlnirii, dar englezii au câştigat teren pas cu pas şi au preluat apoi în totalitate controlul jocului. După golul lui Defoe, echipa lui Capello a mai ratat două ocazii clare de gol până la pauză, prin Lampard (27), care a tras peste poartă, şi prin Gerrard (30), când Handanovic a reţinut balonul cu emoţii.

Anglia a dominat ostilităţile şi la reluare şi a avut o bară prin Rooney, iar slovenii au atacat în ultima parte a întâlnirii, care a căpătat accente dramatice. Upson a degajat din faţa lui Dedic, aflat în poziţie excelentă, dar scorul a rămas neschimbat, pentru ca Slovenia să rateze la mustaţă o calificare istorică în optimile de finală.

 

Clasament
1. SUA - 5p
2. Anglia - 5
3. Slovenia - 4
4. Algeria - 1

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CM2010
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close