Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Arsenal îşi va urmări jucătorii prin intermediul satelitului

Arsenal îşi va urmări jucătorii prin intermediul satelitului

Arsenal îşi va urmări jucătorii prin intermediul satelitului
Sursa foto: van persie
15 Mai 2010   •   17:46

Conducerea clubului englez Arsenal a luat decizia să folosescă un sistem revoluţionar, prin care îşi va urmări jucătorii la antrenamente prin satelit. Sistemul de poziţionare globală le va da antrenorilor informaţii importante despre evoluţia jucătorilor şi despre felul în care se pot evita accidentările.
"Dacă există lucruri pe care le putem face, le facem. De exemplu, am introdus în acest an pentru prima dată un sistem GPS. Acest sistem presupune monitorizarea mişcărilor făcute de jucători la antrenamente, cu ajutorul sateliţilor din spaţiu. Ne oferă multe informaţii. Arată cât aleargă jucătorii şi cât de rapid, precum nivelul de activitate intensă de la antrenament. De asemenea, măsoară ceea ce se numeşte "sarcina" - practic cât timp piciorul jucătorului este pe pământ în timp ce aleargă", a explicat directorul executiv al "tunarilor", Ivan Gazidis, potrivit Mediafax.
Oficialul londonezilor a oferit detalii interesante despre felul în care imaginile captate de satelor pot ajuta la evitarea accidentărilor.
"Se poate stabili acest lucru văzând două lucruri: randamentul în scădere la antrenament şi creşterea "sarcinii". Cu alte cuvinte, piciorul rămâne mai mult timp la pământ în timpul alergării. Când te simţi bine şi activ te bazezi mai mult pe degete. Când nu te simţi bine, te bazezi mai mult pe călcâie. Din nefericire, crearea unei baze pentru a beneficia complet de acest sistem ia ceva timp. Astfel, nu cred că vom vedea beneficiile până în a doua jumătate a anului viitor", a declarat Gazidis.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close