Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Balotelli, din nou protagonist în Premier League: A marcat golul victoriei şi şi-a calcăt un adversar pe faţă

Balotelli, din nou protagonist în Premier League: A marcat golul victoriei şi şi-a calcăt un adversar pe faţă

Balotelli, din nou protagonist în Premier League: A marcat golul victoriei şi şi-a calcăt un adversar pe faţă
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    23 Ian 2012   •   12:54

Mario Balotelli continuă să rămână un personaj deosebit şi un subiect pentru presa din întreaga lume. Atacantul italian al lui Manchester City a fost din nou protagonist în Premier League, obţinând un penalty pe care tot el l-a transformat în ultimul minut al prelungirilor din meciul cu Tottenham, pe care liderul din Anglia l-a câştigat cu 3-2.

Înainte de a fi încă o dată decisiv pentru echipa sa, Balotelli a scăpat surprinzător de eliminare, după ce l-a călcat intenţionat pe faţă pe mijlocaşul Scott Parker, fază în urma căreia arbitrul Howard Webb a acordat decât lovitură liberă pentru londonezi.

Faza s-a petrecut în minutul 83, când Parker a blocat un şut al fostului jucător de la Inter Milano şi a căzut la pământ. Balotelli s-a dezechilibrat şi l-a lovit în primă instanţă involuntar pe adversarul său cu piciorul drept, însă apoi l-a călcat cu piciorul stâng, reluările părând să le dea dreptate celor care îl acuză pe italian de lipsă de fair-play.

Uitându-mă din nou la fază, pot spune că Balotelli ar fi trebuit eliminat. prima lovitură a fost un accident, dar apoi l-a lovit direct în cap pe Parker. Nu este prima oară când face ceva de genul ăsta şi cu siguranţă nu este nici ultima oară”, a declarat, evident nervos, Harry Redknapp, managerul lui Tottenham.

De cealaltă parte, secundul lui Roberto Mancini, David Platt, a evitat să comenteze incidentul: „Nu am văzut live ceea ce s-a întâmplat şi până nu vedem despre ce a fost vorba nu putem comenta”.

Scăpat fără eliminare, Balotelli avea să obţină în al patrulea minut de prelungire un penalty, pe care tot el l-a transformat, aducând astfel victoria echipei sale cu scorul de 3-2, care îi permite lui City să-şi păstreze avansul din fruntea clasamentului.

Manchester City a condus cu 2-0, după golurile lui Samir Nasri şi Joleon Lescott, însă londonezii au reuşit să revină spectaculos, prin Jermaine Defoe şi Garteh Bale, care au înscris de două ori în doar cinci minute.

Într-un alt meci cu implicaţii la titlu care a avut loc duminică, Manchester United nu i-a permis lui Arsenal să răzbune eşecul umilitor din tur, când „diavolii” s-au impus cu 8-2, echipa lui Sir Alex Ferguson plecând învingătoare de pe Emirates, scor 2-1.

Ecuadorianul Antonio Valencia a deschis scorul în finalul primei reprize, pentru ca Robin Van Persie să egaleze pentru tunari în minutul 71. Cu zece minute înainte de final, actuala campioană din Premier League a reuşit însă să revină în avantaj, datorită golului marcat de Danny Welbeck, astfel că United rămâne la trei puncte în spatele liderului.

Rezultate Premier League, etapa a 22-a: Bolton - Liverpool 3-1, Everton - Blackburn 1-1, Fulham - Newcastle 5-2, Norwich - Chelsea 0-0, QPR - Wigan 3-1, Stoke City - West Brom 1-2, Sunderland - Swansea 2-0, Wolverhampton - Aston Villa 2-3, Man. City - Tottenham 3-2, Arsenal - Man. United 1-2

Clasament: 1.Man. City 54p, 2.Man. United 51p, 3.Tottenham 46p, 4.Chelsea 41p... 18.Blackburn 18p, 19.Wolverhampton 18p, 20.Wigan 15p.


×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close