Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Borussia Dortmund a învins-o cu 4-1 pe Real Madrid, în a doua semifinală a Ligii Campionilor

Borussia Dortmund a învins-o cu 4-1 pe Real Madrid, în a doua semifinală a Ligii Campionilor

Borussia Dortmund a învins-o cu 4-1 pe Real Madrid, în a doua semifinală a Ligii Campionilor
de M.T.    |    25 Apr 2013   •   00:06

După ce FC Barcelona a pierdut categoric marţi seară la Munchen, în turul primei semifinale din Liga Campionilor, cealaltă mare echipă a Spaniei, Real Madrid, a avut o soartă identică, fiind învinsă de Borussia Dortmund cu scorul de 4-1.

În urma rezultatelor înregistrate în prima manşă, este foarte posibil ca finala de pe 25 mai, care va avea loc la Londra, pe Stadionul Wembley, să se dispute în premieră între două echipe din Germania.

Eroul serii de miercuri a fost polonezul Robert Lewandowski, autorul celor patru goluri înscrise de Borussia.

Atacantul de 24 de ani devine astfel primul jucător care marchează de patru ori într-o semifinală de Liga Campionilor şi, în acelaşi timp, primul care punctează de patru ori într-un singur meci în faţa celor de la Real Madrid în istoria competiţiei.

Golgheterul galben-negrilor a deschis scorul în minutul 8, dar, în ciuda faptului că a dominat în majoritatea timpului, formaţia germană s-a văzut egalată cu un minut înainte de pauză, când Cristiano Ronaldo a marcat simplu în poarta goală, după o eroare uriaşă a lui Hummels.

Soarta partidei, şi probabil a calificării, s-a decis în primele 20 de minute ale părţii secunde, când Lewandowski a înscris de trei ori, ultima dată din penalty, şi a oferit o nouă seară memorabilă pentru Borussia Dortmund, singura echipă neînvinsă în competiţiile europene în acest sezon, şi fanii săi.

Victoria obţinută de elevii lui Jurgen Klopp este mai clară decât cea din faza grupelor, atunci când Real a piedut cu 2-1 la Dortmund şi a obţinut doar o remiză, scor 2-2, la Madrid. Un rezultat care, dacă s-ar repeta în returul de peste o săptămână de pe Bernabeu, ar însemna o a treia eliminare consecutivă în semifinale pentru formaţia din capitala Spaniei.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close