Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Cristiano Ronaldo, spre al doilea Balon de Aur din carieră?

Cristiano Ronaldo, spre al doilea Balon de Aur din carieră?

Cristiano Ronaldo, spre al doilea Balon de Aur din carieră?
de M.T.    |    20 Noi 2013   •   14:39

Cristiano Ronaldo pare să fi sprintat spre al doilea Balon de Aur din cariera sa, ultimele evoluţii ale portughezului transformându-l în principalul favorit la cucerirea trofeului oferit de FIFA şi revista France Football.

„Nu mă interesează câte trofee a câştigat Ribery, cel mai bun jucător e cel mai bun jucător. Iar în acest an, indiscutabil, el este Cristiano Ronaldo”, a scris pe Twitter fostul internaţional englez Gary Lineker, la finalul meciului Suedia - Portugalia, în care starul lui Real Madrid a reuşit un hattrick şi a decis practic de unul singur calificarea echipei sale naţionale la Cupa Mondială de anul viitor.

Părerea lui Lineker, golgheter al Cupei Mondiale din 1986, este împărtăşită şi de Rio Ferdinand, fost coechipier cu Ronaldo la Manchester United: „Ar trebui ca Balonul de Aur să-i fie înmânat chiar acum”.

Portughezul de 28 de ani a câştigat Balonul de Aur în 2008, an în care a condus-o pe Manchester United spre cucerirea Ligii Campionilor, însă, de atunci, a fost nevoit să rămână în umbra marelui său rival, argentinianul Lionel Messi, care a primit trofeul în ultimii patru ani.

Profitând de accidentările repetate ale vedetei Barcelonei, dar şi de o scădere de formă a acestuia, Ronaldo a devenit favorit la câştigarea Balonului de Aur, luându-i faţa şi lui Frank Ribery.

Francezul a avut un an extraordinar cu Bayern Munchen, alături de care a câştigat Liga Campionilor, titlul în Bundesliga, Cupa Germaniei şi Supercupa Europei. Din punct de vedere al succeselor cu echipa de club, Ribery este îndreptăţit să spere că va deveni primul jucător din ţara sa care câştigă Balonul de Aur de la Zinedine Zidane, în 1998.

Cu toate acestea, Ronaldo traversează o perioadă fantastică, atât la Real Madrid, cât şi la naţionala Portugaliei.

Hattrickul cu Suedia a fost cel de-al cincilea din acest sezon pentru portughez, care, în acelaşi timp, este cel mai bun marcator din Liga Campionilor (8 goluri) şi din La Liga (16 goluri).

Mai mult decât atât, prin cele trei goluri înscrise marţi seară, Ronaldo l-a egalat pe golgheterul all-time al naţionalei Portugaliei, Pauleta, care are 47 de reuşite.

Per total, în acest sezon, Cristiano Ronaldo a marcat de 34 de ori în 24 de apariţii în toate competiţiile, inclusiv în jocurile pentru naţională. Un bilanţ cu adevărat impresionant, care l-a făcut inclusiv pe preşedintele FIFA, Sepp Blatter, să-şi reconsidere poziţia faţă de portughez.

„Performanţă fantastică pentru Cristiano Ronaldo”, a scris elveţianul pe contul său de Twitter, după calificarea Portugaliei la Cupa Mondială.

„Ştiu că Portugalia are nevoie în astfel de meciuri, iar eu am arătat că se poate baza pe mine. Nu mi-am făcut decât treaba, aşa cum am tot făcut-o în ultima vreme. Cred că am meritat să câştigăm şi că am fost echipa mai bună”, a declarat Ronaldo.

„Este o zi frumoasă pentru mine personal şi pentru ţara mea. Faptul că am marcat trei goluri şi am egalat recordul lui Pauleta mă face fericit. Trebuie să ne bucurăm de acest moment”, a adăugat vedeta lui Real Madrid.

Dacă va continua la fel ca în ultimul timp, probabil că Ronaldo va mai avea parte de astfel de zile fericite şi de momente de care să se bucure şi în perioada următoare.

Câştigătorul Balonului de Aur 2013 va fi anunţat pe 13 ianuarie 2014, în cadrul unei gale care va avea loc la Zurich şi în cadrul căreia se vor oferi şi celelalte premii: antrenorul anului, cea mai bună jucătoare a lumii în 2013, cel mai bun antrenor în fotbalul feminin, cel mai frumos gol al anului şi echipa ideală a anului.

Citiţi şi: FIFA şi France Football au anunţat lista jucătorilor nominalizaţi pentru Balonul de Aur 2013

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close