Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Fenerbahce vrea daune de 45 de milioande de euro de la UEFA pentru excluderea din Liga Campionilor

Fenerbahce vrea daune de 45 de milioande de euro de la UEFA pentru excluderea din Liga Campionilor

Fenerbahce vrea daune de 45 de milioande de euro de la UEFA pentru excluderea din Liga Campionilor
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    05 Sep 2011   •   12:52

Fenerbahce Istanbul s-a adresat Tribunalului de Arbitraj Sportiv şi a deschis un caz împotriva UEFA şi a Federaţiei de Fotbal din Turcia, ca urmare a excluderii sale din Liga Campionilor, ediţia 2011-2012, din cauza implicarii clubului într-un scandal al meciurilor trucate.

Am deschis un caz prin care cerem 45 de milioane de euro, păstrându-ne dreptul de a solicita mai mult, ca urmare a pierderilor suferite de club din cauza excluderii din Liga Campionilor”, se anunţă într-un comunicat oficial al campioanei Turciei din sezonul trecut, care a angajat doi avocaţi pentru acest caz.

De asemenea, în document se mai cere o măsură provizorie prin care lui Fenerbahce să i se permită participarea în Liga Campionilor. Decizia TAS este aşteptată săptămâna viitoare.

La sfârşitul lunii august, federaţia din Turcia a respins cererea făcută de Fenerbahce de a retrograda echipa în liga secundă, după ce, anterior, refuzase şi apelul privind excluderea din competiţiile continentale.

Sub presiunea UEFA, federaţia din Turcia a decis să o excludă pe Fenerbahce din Liga Campionilor şi să o înlocuiască cu Trabzonspor, ocupanta locului secund în campionatul trecut, ca urmare a scandalului meciurilor trucate în care mai mult de 30 de jucători şi oficiali au fost arestaţi în această vară.

Pentru a permite desfăşurarea anchetei, debutul noului sezon din Turcia a fost amânat pentru o lună, până pe data de 9 septembrie.


×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close