Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Liga Campionilor. FCSB (Steaua), rezultat uriaș în Portugalia, cu Sporting Lisabona

Liga Campionilor. FCSB (Steaua), rezultat uriaș în Portugalia, cu Sporting Lisabona

Liga Campionilor. FCSB (Steaua), rezultat uriaș în Portugalia, cu Sporting Lisabona
15 Aug 2017   •   23:40

Sporting Lisabona şi FCSB au terminat la egalitate, 0-0, marţi seara, pe stadionul ''Jose Alvalade'' din Lisabona, în prima manşă a play-off-ului Ligii Campionilor la fotbal. 

Vicecampioana României a reuşit un rezultat promiţător în faţa unei formaţii puternice, care a dominat clar jocul. Fiecare formaţie a ratat câte o ocazie mare de gol, însă soarta calificării se va decide la Bucureşti. 
Prima ocazie a ''leilor'' a fost ratată de francezul Mathieu, a cărui reluare a fost deviată în corner de Momcilovic (8). Lusitanii au cerut penalty pentru un henţ la Larie, fază la care Niţă a reţinut şutul lui Piccini (10). 

Alibec (22) şi-a încercat şansa de la circa 35 de metri, dar Rui Patricio a reţinut în doi timpi. 

Acuna (23) a ratat cea mai mare oportunitate a lusitanilor, după o lansare a lui Podence, şutul său la colţul lung lovind bara porţii lui Niţă. Alibec (29) a avut o acţiune personală reuşită, dar şutul său la colţul scurt a fost scos de Rui Patricio. 

În repriza secundă, FCSB a continuat să se apere foarte bine, iar Filipe Teixeira (57) a fost aproape de a trimite în plasă, dar nu a putut controla mingea centrată de Tănase în faţa porţii. 

Enache a ratat cea mai mare ocazie a echipei antrenate de Nicolae Dică (77), după ce a scăpat singur cu portar în urma unei pase venite de la Alibec, dar a şutat pe lângă poartă. 

Sporting a presat din ce în ce mai mult, mai ales după eliminarea lui Pintilii, iar Bruno Fernandes (79) a tras slab din careu, iar Niţă a reţinut, pentru ca apoi fostul jucător al Sampdoriei să tragă periculos din marginea careului (89), dar balonul s-a dus pe lângă poartă. ''Roş-albaştrii'' au avut ultimele emoţii când Niţă a avut o intervenţie providenţială în faţa lui Mathieu (90+2). 

Manşa secundă se va juca la Bucureşti, pe 23 august. 

 

Update, min.90 . Asediu al portughezilor la poarta lui Niță, însă portarul Stelei face minuni între buturi.

Update, min 80. Coentrao forțează un fault și Mihai Pintilii este eliminat pentru două cartonașe galbene.

Update, min 78. Steaua scapă pe contraatac, însă Enache ratează de puțin șutul.

Update, min 51.  Portughezii au deschis repriza a doua cu o ocazie uriașă. Bas Dost s-a înălţat peste Larie, dar a pus prea multă boltă şi a aceasta a căzut pe plasa porţii lui Niţă. 

Update, min 45. Steaua intră la cabine la capătul unei prime reprize încurajatoare, rezistând iureșului gazdelor, dar punând probleme și în atac. Scor 0-0.

Update, min 33. Lovitură liberă la marginea careului, acordată de Pintilii, care vede și cartonaș galben.

Update, min 28. Momente bune ale Stelei, care construiește în jumătatea adversă. Alibec are o incursiune pe partea stângă, dar intră în unghi închis și șutează la poartă, în loc să paseze.

Update, min 21. Alibec are prima mare ocazie a meciului, cu un șut năprasnic de la 30 de metri. La faza imediat următoare, Bas Dost nimerește bara pentru Sporting.

Chiar înaintea partidei, Steaua a anunțat un transfer important. Un jucător portughez a fost împrumutat de FCSB de la clubul lusitan Sporting Braga, pentru un sezon, a anunţat marţi site-ul oficial al vicecampioanei României la fotbal.
 

UPDATE: Echipele de start

Sporting: Rui Patricio - Piccini, Coates, Mathieu, Coentrao - Battaglia, A. Silva - Acuna, Podence, Gelson Martins - Dost

Rezerve: Cesar, Doumbia, Fernandes, Figueiredo, Madeiros, Salin, J. Silva

FCSB: Niţă – Enache, Larie, Momcilovic, Morais – Ov. Popescu, Pintilii - Teixeira, Fl. Tănase, Golofca – Alibec

Rezerve: Stăncioiu, L. Filip, Gnohere, Pleaşcă, Achim, De Amorim, Man

----------------------------

Steaua București încearcă în această seară să facă un pas important spre grupele Ligii Campionilor, urmând să întâlnească, în playoff, Sporting Lisabona. Meciul are loc pe stadionul Jose Alvalade, de la 21:45 și este transmis LIVE VIDEO de ProTV și DOLCE SPORT.

FCSB va întâlni cea mai accesibilă formaţie din urna capilor de serie, conform coeficientului UEFA, lusitanii având 36,866 puncte (ultimul loc în urnă), în timp ce ''roş-albaştrii'' au fost prima echipă din urna outsiderilor (35,370 puncte). FCSB a reuşit să evite echipe precum Sevilla, Napoli, Liverpool şi ŢSKA Moscova. 

BRIGADĂ GERMANĂ la SPORTING - STEAUA

Arbitrul german Felix Brych va fi ''centralul'' partidei dintre Sporting Lisabona şi FCSB din prima manşă a play-off-ului Ligii Campionior, potrivit site-ului UEFA. 

Brych va fi ajutat la cele două tuşe de compatrioţii săi Mark Borsch şi Stefan Lupp, tot din Germania fiind şi arbitrii asistenţi adiţionali - Bastian Dankert şi Marco Fritz ca şi cel de-al patrulea oficial - Christian Gittelmann. 
 

FCSB s-a calificat în play-off după 2-2 (acasă) şi 4-1 (deplasare) cu vicecampioana Cehiei, Viktoria Plzen. 

Sporting, antrenată de Jorge Jesus, a încheiat pe locul al treilea în sezonul trecut în Portugalia. 
 

SPORTING joacă fără Carvalho și Coentrao

Antrenorul echipei de fotbal Sporting Lisabona, Jorge Jesus, a stabilit lotul pentru meciul de marţi cu FCSB, de pe teren propriu, din turul play-off-ului Ligii Campionilor, informează site-ul clubului portughez. 

FCSB va susţine primul meci contra lui Sporting în deplasare, marţi 15 august, pe stadionul ''Jose Alvalade'' din Lisabona (de la ora 21,45), iar manşa secundă acasă, pe 23 august. 

Iată lotul lui Sporting pentru meciul de marţi, cu numerele purtate de jucători: 1. Rui Patrício, 3. Jonathan Silva, 4. Sebastian Coates, 8. Bruno Fernandes, 9. Marcos Acuna, 10. Alan Ruiz, 11. Bruno César, 16. Rodrigo Battaglia, 17. Daniel Podence, 18. Romain Salin, 22. Jérémy Mathieu, 23. Adrien Silva, 28. Bas Dost, 45. Iuri Medeiros, 55. Tobias Figueiredo, 77. Gelson Martins, 88. Seydou Doumbia, 92. Cristiano Piccini. 

Din lot nu face parte mijlocaşul defensiv William Carvalho, internaţional portughez, unul dintre cei mai cunoscuţi jucători ai echipei. Potrivit BBC, Carvalho este foarte aproape să semneze cu gruparea engleză West Ham United. 

Altă absenţă notabilă este fundaşul Fabio Coentrao, şi el cunoscut internaţional portughez, fost la Real Madrid. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close