Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Sediul clubului Beitar Ierusalim a fost incendiat, la câteva zile după achiziţionarea a doi fotbalişti musulmani

Sediul clubului Beitar Ierusalim a fost incendiat, la câteva zile după achiziţionarea a doi fotbalişti musulmani

Sediul clubului Beitar Ierusalim a fost incendiat, la câteva zile după achiziţionarea a doi fotbalişti musulmani
de M.T.    |    08 Feb 2013   •   15:47

Sediul clubului Beitar Ierusalim a fost incendiat, vineri, la doar câteva zile după ce clubul a anunţat transferul a doi jucători musulmani din Cecenia, ceea ce a determinat un protest în rândul fanilor echipei.

Suporterii celor de la Beitar sunt cunoscuţi pentru extremismul lor, fiind consideraţi un bastion al dreptei din Israel, iar federaţia din această ţară consideră că oficialii clubului „nu au făcut niciun efort onest de a combate cântecele rasiste” din tribune.

La meciul de campionat cu Bnei Yehuda Tel Aviv disputat la sfârşitul lunii ianuarie, fanii au arborat două bannere pe care scria „Beitar va rămâne mereu pură” şi „70 de ani de principii”, aluzie la faptul că formaţia din Ierusalim este singura dintre echipele importante din Israel care nu a transferat jucători arabi până acum.

Ţintele protestului din tribune erau cei doi jucători musulmani Zaur Sadayev (23 de ani) şi Gabriel Kadiev (19 ani), transferaţi de la clubul cecen Terek Grozny.

Incendierea sediului clubului a avut loc la o zi după ce justiţia israeliană a decis ca patru dintre fanii echipei Beitar să fie judecaţi pentru scandări cu caracter rasist.

Micky Rosenfeld, purtător de cuvânt al poliţiei, citat de Guardian, a declarat că incendiul, nu a produs victime, însă pagubele materiale sunt destul de importante. Imaginile TV au arătat mai multe trofee şi obiecte de arhivă distruse.

Deocamdată nu a fost identificat niciun suspect, însă ancheta este în plină desfăşurare.

×
Subiecte în articol: incendiere incendiu Israel rasism
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close