Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Sediul clubului River Plate, percheziţionat de poliţia argentiniană

Sediul clubului River Plate, percheziţionat de poliţia argentiniană

Sediul clubului River Plate, percheziţionat de poliţia argentiniană
de M.T.    |    28 Sep 2011   •   14:07

Problemele par să nu se mai termine pentru River Plate, cea mai titrată echipă din Argentina.

După ce în luna iunie a retrogradat pentru prima oară în istoria sa de 110 ani în liga secundă, sediul clubului din Buenos Aires a fost percheziţionat de poliţia argentiniană, care caută dovezi de fraudă şi spălare de bani.

De asemenea, poliţiştii au percheziţionat şi sediul Federaţiei Argentiniene de Fotbal.

Ordinul a fost emis de un judecător federal, la cererea avocatului Alejandro Sanchez, care a reacţionat astfel după retrogradarea echipei în eşalonul secund.

Sanchez a declarat că îi acuză pe oficialii clubului de „administrare frauduloasă, spălare de bani şi nereguli contabile”. De asemenea, avocatul a spus pentru un post de radio local că principalii vizaţi sunt fostul preşedinte al lui River, Jose Maria Aguilar, actualul preşedinte, Daniel Passarella şi „toţi membrii Consiliului de Administraţie care sunt responsabili de conducerea clubului în ultimii ani şi a dus, printre altele, la retrogradarea echipei”.

AFA a fost implicată în anchetă din cauza „relaţiei strânse dintre Aguilar şi preşedintele federaţiei, Julio Grondona”, acesta din urmă garantându-i şefului lui River mai multe împrumuturi în schimbul sprijinului acordat lui Grondona la conducerea fotbalului din Argentina.

River Plate are o situaţie financiară foarte proastă, datorii de milioane de dolari, ceea ce a determinat clubul să vândă cei mai importanţi jucători, ducând astfel la scăderea valorii echipei.

Rugaţi de jurnaliştii de la Associated Press să comenteze pe marginea acestui subiect, oficialii lui River s-au abţinut de la orice fel de declaraţie.


×
Subiecte în articol: Argentina frauda spalare de bani
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close