Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Serbia şi Croaţia riscă excluderea din competiţiile UEFA dacă nu-şi rezolvă problemele cu fanii

Serbia şi Croaţia riscă excluderea din competiţiile UEFA dacă nu-şi rezolvă problemele cu fanii

Serbia şi Croaţia riscă excluderea din competiţiile UEFA dacă nu-şi rezolvă problemele cu fanii
25 Feb 2011   •   14:31

UEFA nu face nicio concesie atunci când vine vorba despre huliganismul de pe stadioanele de fotbal. Forul european a dat termen până la sfârşitul acestui an Serbiei şi Croaţiei să-şi rezolvele problemele cu fanii, în caz contrar urmând să fie excluse din toate competiţiile la nivelul echipelor de club şi reprezentativelor.

Trebuie să subliniez că daca UEFA nu observă semne clare şi pozitive în urma măsurilor luate în acest an în privinţa violenţelor de pe stadioane, există un risc mare ca echipele naţionale şi de club ale celor două ţări să fie suspendate din toate competiţiile organizate de noi. Vrem să vedem îmbunătăţiri clare, altfel vom trece la acţiune”, a declarat preşedintele forului european, francezul Michel Platini.

Violenţa din fotbal reprezintă o preocupare de bază pentru noi, iar acest subiect trebuie să fie rezolvat urgent. Am observat, în întâlnirile pe care le-am avut cu preşedinţii Croaţiei şi Serbiei, că şi ei împărtăşesc aceleaşi preocupări şi doresc să se angajeze în găsirea soluţiilor corecte. Am convenit asupra necesităţii de a construi un plan concret de măsuri, care are nevoie de o conducere şi un angajament puternice la toate nivelurile ambelor guverne”, a mai spus şeful UEFA.

Preşedintele Serbiei: „Suntem hotărâţi să strivim huliganismul”

Boris Tadic, preşedintele Serbiei, a declarat că este conştient de problemele create de suporteri în ţara pe care o conduce, dar că el şi guvernul sunt „hotărâţi să strivească huliganismul”.

Vom lucra în strânsă legătură cu UEFA pentru a fi siguri că incidente precum cel de la Genova nu se vor mai întâmpla niciodată, pentru că este o ruşine pentru ţara noastră. Vrem să dovedim că suntem un popor capabil să-şi susţină echipa naţională şi formaţiile de club într-un spirit de sportivitate”, a mai spus Tadic.

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close