Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Spania ia medaliile de bronz la Cupa Confederaţiilor după un 3-2 de infarct cu Africa de Sud (VIDEO)

Spania ia medaliile de bronz la Cupa Confederaţiilor după un 3-2 de infarct cu Africa de Sud (VIDEO)

Spania ia medaliile de bronz la Cupa Confederaţiilor după un 3-2 de infarct cu Africa de Sud (VIDEO)
Sursa foto: david guiza
28 Iun 2009   •   18:33

Medaliile de bronz de la Cupa Confederaţiilor ediţia 2009 au fost cucerite de campionii europeni, jucătorii Spaniei, după un meci cu ţara gazdă, Africa de Sud. Învinse în semifinale de Brazilia şi, respectiv, Statele Unite, cele două echipe au început să facă spectacol abia pe final, când situaţia s-a schimbat de multe ori în favoarea uneia sau alteia dintre echipe.
Spania nu s-a omorât deloc cu firea după ce a ratat accederea în finala mare a Cupei Confederaţiilor şi a lăsat echipa Africii de Sud, motivată de faptul că juca în faţa propriilor suporteri, să preia iniţiaitiva. Aşa s-a şi întâmplat, jucătorii naţionalei "Bafana Bafana" încercând, în ciuda posibilităţilor lor limitate, să creeze pericol la poarta lui Iker Casillas. Cu toate acestea, voinţa nu ţine mereu loc de calitate tehnică, iar outsiderii nu au reuşit mare lucru până pe final. Partida s-a animat, însă, în minutul 73, când Mphela, atacantul Africii de Sud, a marcat primul gol şi Spania părea aproape de a doua înfrângere consecutivă.

Când nu mai spera nimeni, însă, Daniel Guiza, atacantul de la Fenerbahce a salvat onoarea campioanei Europei cu două goluri în minutele 88 şi 89. Bucurie mare pentru Vicente del Bosque şi supărare pentru africani, care s-au prăbuşit pe teren. Nu aveau, însă, motive, deoarece Mphela şi-a mai făcut odată datoria în ultimul minut, trimiţând în viclul porţii lui Casillas, slab poziţionat ar spune unii, o lovitură liberă de la 30 de metri.

Prelungirile au fost grele pentru Spania, deoarece golul lui Mphela din minutul 93 a fost ca o injecţie de adrenalină pentru sudafricani, care s-au aruncat în atac. Ibericii au scăpat, însă, până la pauza prelungirilor fără gol primit şi, după ce arbitrul le-a refuzat un penalty, au înscris imediat după reluare, în minutul 106, prin Xavi Alonso. Mijlocaşul lui Liverpool a trimis la colţul lung o lovitură liberă laterală, iar mulţimea de jucători l-a păcălit pe portarul african, iar mingea a poposit în plasă.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: cupa confederatiilor Africa de Sud
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close