Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Surprize mari în preliminariile Cupei Africii: Camerun, Egipt, Nigeria, Africa de Sud şi Algeria nu s-au calificat

Surprize mari în preliminariile Cupei Africii: Camerun, Egipt, Nigeria, Africa de Sud şi Algeria nu s-au calificat

Surprize mari în preliminariile Cupei Africii: Camerun, Egipt, Nigeria, Africa de Sud şi Algeria nu s-au calificat
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    10 Oct 2011   •   11:09

Cinci dintre cele mai puternice echipe de pe Continentul Negru - Camerun, Egipt, Nigeria, Africa de Sud şi Algeria - au ratat calificarea la Cupa Africii din 2012 în urma preliminariilor care s-au încheiat duminică.

 
Alături de ţările organizatoare, Guineea Ecuatorială şi Gabon, celelalte echipe care au obţinut calificarea la turneul final care se va desfăşura în perioada 21 ianuarie - 12 februarie 2012 sunt Angola, Botswana, Burkina Faso, Coasta de Fildeş, Ghana, Guineea, Libia, Mali, Niger, Senegal, Tunisia, Zambia, Sudan şi Maroc.
 
Tragerea la sorţi a grupelor de la Cupa Africii va avea loc pe data de 29 octombrie.
 
Preliminariile pentru Cupa Africii s-au încheiat însă cu o controversă, după ce Africa de Sud a făcut apel, considerând că ar fi trebuit să obţină calificarea în dauna Nigerului.
 
În grupa G, Niger, Africa de Sud şi Sierra Leone au încheiat la egalitate de puncte, câte 9 pentru fiecare echipă, însă Nigerul a obţinut calificarea deoarece a fost avantajată de clasamentul meciurilor directe cu celelalte naţionale. În partidele jucate între cele trei echipe, Niger a obţinut 6 puncte, în timp ce sud-africanii şi Sierra Leone au câştigat câte 5 puncte.
 
Sud-africanii au făcut apel şi au cerut să le fie permis să ia parte la turneul final, deoarece au cel mai bun golaveraj.
 
CAF a anunţat că NJiger s-a calificat din grupa din care am făcut şi noi parte, în ciuda faptului că Africa de Sud a încheiat pe primul loc datorită goalverajului, care este recunoscut universal drept principalul criteriu de separare al echipelor aflate la egalitate de puncte”, se arată într-un comunicat al federaţiei sud-africane.
 
Cu toate acestea, regulamentul competiţiei nu le dă dreptate oficialilor din ţara care a găzduit ultima ediţie a Cupei Mondiale: „În caz de egalitate de puncte între două sau mai multe echipe, după desfăşurarea tuturor meciurilor dintr-o grupă, clasamentul va fi stabilit conform următoarelor criterii: 1.Numărul de puncte obţinut în meciurile dintre echipele în cauză”.
 
Jucătorii sud-africani au sărbătorit calificarea sîmbătă, la finalul meciului de pe teren propriu cu Sierra Leone, încheiat la egalitate, scor 0-0, în timp ce Niger a pierdut în deplasare cu Egipt (0-3). Însă fotbaliştii „Bafana-Bafana” au aflar ulterior că au făcut degeaba turul de onoare, după ce CAF a anunţat că echipa calificată este Nigerul.
 
Nu disperaţi, nu este totul pierdut! Credem că avem un caz şi vom continua această luptă până la sfârşit”, le-a spus preşedintele federaţiei sud-africane, Kirsten Nematandani, jucătorilor la vestiare.
 

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close