Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Weekendul campionilor în Europa: Ajax câştigă titlul în Olanda, Lille a cucerit Cupa Franţei

Weekendul campionilor în Europa: Ajax câştigă titlul în Olanda, Lille a cucerit Cupa Franţei

Weekendul campionilor în Europa: Ajax câştigă titlul în Olanda, Lille a cucerit Cupa Franţei
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
16 Mai 2011   •   13:05

A fost weekendul campionilor în Europa. Ajax a câştigat primul titlu după şapte ani, Lille a cucerit Cupa Franţei, Manchester a fost în sărbătoare după ce United şi City s-au impus în Premier League, respectiv Cupa Angliei, în timp ce în Bundesliga, jucătorii Borussiei au primit trofeul care răsplăteşte cea mai bună echipă şi apoi s-au distrat turnându-i bere în cap antrenorului Jurgen Klopp în timpul conferinţei de presă.

Bundesliga

În Germania s-a jucat ultima etapă, care trebuia să dea deciziile în ceea ce priveşte retrogradarea şi poziţia secundă. Leverkusen a învins cu 1-0 la Freiburg şi a încheiat campionatul pe locul 2, Bayern fiind nevoită să se mulţumească cu ultimul loc de pe podium, ceea ce înseamnă ca va evolua în preliminariile Ligii Campionilor îm sezonul viitor.

Campioana Borussia Dortmund a avut rolul arbitrului în lupta pentru evitarea retrogradării. Echipa lui Jurgen Klopp a învins cu 3-1 acasă pe Eintracht Frankfurt, care se alătură astfel lui St. Pauli în drumul către 2.Bundesliga, în timp ce Monchengladbach şi-a asigurat locul de baraj cu o remiză la Hamburg. Campioana de acum doi ani, WfL Wolsburg, s-a impus cu 3-1 la Hoffenheim şi a reuşit astfel să evite ruşinea de a evolua în liga a doua.

Hannover şi Mainz vor reprezenta Germania în viitoarea ediţie din Europa League, acolo unde va evolua şi câştigătoarea Cupei, în care se vor întâlni Schalke şi Duisburg, în timp ce Mario Gomez a cucerit titlul de golgheter, cu 28 de goluri înscrise.

Momentul etapei a fost oferit de jucătorii Borussiei Dortmund, care au invadata sala în care antrenorul lor susţinea conferinţa de presă de după ultima etapă şi i-au turnat bere în cap.

 


Rezultate etapa a 34-a: Bayern - Stuttgart 2-1; Dortmund - Eintracht 3-1; Hamburg - Gladbach 1-1; Mainz - St. Pauli 2-1; Hoffenheim - Wolfsburg 1-3; Koln - Schalke 2-1; Freiburg - Leverkusen 0-1; Hannover - Nurnberg 3-1; Kaiserslautern - Werder 3-2

Cupa Franţei

Lille a câştigat Cupa Franţei după o pauză de 56 de ani. Liderul din Ligue 1 s-a impus pe Stade de France cu 1-0 în faţa lui PSG, unicul gol fiind marcat de Ludovic Obraniak în minutul 89. Echipa lui Rudi Garcia putea obţine un succes şi mai clar dacă Mathieu Debuchy nu ar fi ratat un penalty acordat imediat după deschiderea scorului.

Este un moment de bucurie greu de descris. 56 de ani de aşteptare au luat sfârşit. Acum trebuie să facem totul pentru a câştiga eventul. Dacă vom învinge miercuri pe Sochaux, titlul nu va fi foarte departe”, a declarat Rudi Garcia la sfârşitul meciului.

Ligue 1

Chiar şi fără să joace încă în etapa a 36-a, Lille este mai aproape de titlu, după ce principala sa rivală, Olympique Marseille, nu a reuşit decât o remiză la Lorient, scor 2-2. În aceeaşi rundă, echipa antrenată de Ladislau Boloni, RC Lens, a încheiat la egalitate meciul din deplasare cu AS Monaco (1-1) şi a a retrogradat matematic în liga secundă.

Rezultate etapa a 36-a: Arles - Toulouse 1-0; Caen - Montpellier 2-0; Monaco - Lens 1-1; Nancy - Nice 3-0; St. Etienne - Rennes 1-2; Valenciennes - Auxerre 1-1; Lorient - Marseille 2-2

Eredivisie

Ultima etapă din Olanda a programat meciul Ajax-Twente, decisiv pentru desemnarea campioanei. „Lăncierii” s-au revanşat pentru pierderea finalei de Cupă, în faţa aceluiaşi adversar, şi s-au impus cu 3-1, cucerind astfel primul titlu de campioană din ultimii şapte ani. Victoria a declanşat nebunia pe străzile din Amsterdam, iar Stekelenburg l-a imitat pe Sergio Ramos, scăpând trofeul din mâini în timpul defilării prin oraş.
 


Twente va evolua în preliminariile Ligii Campionilor, în timp ce PSV şi Alkmaar vor juca în Europa League. Groningen, Roda, Den Haag şi Heracles se vor înfrunta într-un playoff pentru ultimul loc de cupe europene. Willem a retrogradat, iar Excelsior şi Venlo au şansa de a evolua şi în sezonul viitor în Eredivisie, dacă vor trece cu bine de barajul de supravieţuire. Cu 23 de goluri marcate, belgianul Vleminckx a câştigat titlul de golgheter.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close