Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Arbitrii străini, interzişi din retur de FRF. "Este o victorie a arbitrajului românesc"

Arbitrii străini, interzişi din retur de FRF. "Este o victorie a arbitrajului românesc"

Arbitrii străini, interzişi din retur de FRF. "Este o victorie a arbitrajului românesc"
Sursa foto: vasile avram
03 Noi 2009   •   18:25

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a interzis, marţi practica aducerii de brigăzi de arbitri străini la meciurile importante din Liga I. Decizia se va aplica începând cu returul acestei ediţii de campionat. FRF permisese această practică pe 19 august, decizie care îl determinase pe fostul preşedinte al CCA, Aron Huzu, să îşi înainteze demisia. Atât Huzu cât şi cel care i-a luat locul, Vasile Avram, au jubilat la auzul deciziei de marţi, care "opreşte izolarea României".
"Noi, România, nu ne putem izola şi nu ne putem permite să nu mai avem arbitri FIFA. Nu ne putem permite să nu acţionăm conform convenţiei la care au aderat majoritate ţărilor europene. Pe lângă problemele de arbitraj, pierdem şi nişte bani. Această convenţie asigură sprijin material şi tehnic pentru arbitri. UEFA alocă sprijin financiar, aproximativ 1 milion de franci elveţieni. Trebuia să anulăm decizia cu arbitrii străini pentru că suntem în Uniunea Europeană, nu în comunism. Toţi arbitrii din România prezintă garanţii morale. Sper să rămânem cu cel puţin 7 centrali şi 10 arbitri asitenţi. Nu vreau să comentez ce spun unii conducători de cluburi", a declarat preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, la sport.ro.
Predecesorul său, Aron Huzu, a salutat decizia Comitetului Executiv al FRF, dar a spus că nu este o victorie a sa, ci a arbitrajlui românesc.
"Am auzit de decizia luată de Comitetul Executiv. Este o victorie, dar nici nu ştiu a cui, a mea, care am militat pentru aşa ceva, a maturităţii de care au dat dovadă cei din Comitetul Executiv? Până la urmă este o victorie a arbitrajului românesc. Este bine că s-a ajuns la concluzia asta. Nu-mi pare rău că am demisionat atunci, chiar dacă acum s-a ajuns la decizia pentru care am militat, să arbitreze românii. Nu-mi pare rău pentru că poate şi eu am avut o contribuţie prin demisia mea în luarea acestei decizii. Mai mult, nu puteam să mai rămân, să-mi schimb principiile atunci. Principiile nu ţi le schimbi de la o zi la alta", a explicat Aron Huzu pentru Mediafax.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: vasile avram FRF CCA
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close