Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Avem selecţioner. Răzvan Lucescu va antrena echipa naţională pentru 250.000 de euro pe an

Avem selecţioner. Răzvan Lucescu va antrena echipa naţională pentru 250.000 de euro pe an

Avem selecţioner. Răzvan Lucescu va antrena echipa naţională pentru 250.000 de euro pe an
Sursa foto: razvan lucescu
28 Apr 2009   •   10:11

Răzvan Lucescu va fi noul antrenor al echipei naţionale a României şi va semna un contract valabil pe doi ani şi jumătate, urmând să primească câte 250.000 de euro pe an. Obiectivul lui Lucescu jr. este de a califica "tricolorii" la CE din Polonia şi Ucraina din 2012, iar dacă va reuşi acest lucru va mai primi o primă consistentă.
Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a confirmat implicit numirea lui Răzvan Lucescu ca tehnician al primei reprezentative luni, atunci când a recunoscut că această propunere va fi singura care va fi prezentată Comitetului Executiv miercuri, numirea lui fiind, practic, o formalitate.
?Am introdus pe ordinea de zi a Comitetului Executiv această problemă. Va fi singura propunere de selecţioner care va fi dezbătută în şedinţa Comitetului Executiv al FRF?,a spus Lupescu luni pentru prosport.
Susţinut în special de Lupescu, antrenorul lui FC Braşov a câştigat, se pare, şi suportul preşedintelui FRF, Mircea Sandu, care îl susţinea într-o vreme pe Gheorghe Hagi. Chiar şi Dumitru Dragomir, vicepreşedinte al FRF, este de acord cu varianta înaintată de "Kaiser" şi îşi va da acordul.
În decizia federalilor au cântărit decisiv succesele tânărului antrenor (43 de ani) de la echipele FC Braşov şi Rapid. Anii petrecuţi în Giuleşti au i-au adus lui Lucescu recunoaşterea internaţională, după ce echipa sa a ajuns în sezonul 2005/2006 până în sferturile de finală ale Cupei Uefa, eliminând echipe ca Feyenoord Rotterdam, Hertha Berlin şi Hamburg, şi învingând Şahtior şi Rennes. Mai mult, Lucescu a reuşit să facă din FC Braşov o echipă respectată în Liga 1 în primul an de la promovarea obţinută tot de el.
Venirea lui Lucescu la cârma echipei naţionale nu îi mulţumeşte, însă pe toţi. Nemulţumit că nu a intrat în calculele pentru postul de selecţioner, antrenorul lui Dinamo, Mircea Rednic, şi-a arătat frustrarea şi a i-a criticat pe cei trei antrenori luaţi în calcul, Lucescu Jr, Dan Petrescu şi Gheorghe Hagi, despre care a spus că sunt "fiul lui tata", "un antrenor cu imagine" şi, respectiv, "un rege".
Deranjat că Rednic îl catalogează drept băiatul tatei, Lucescu i-a răspuns cu tact la GspTV:
"Este un antrenor valoros, dar poate în Europa n-a reuşit cât am reuşit eu. Poate merita şi el să fie pe lista candidaţilor la postul de selecţioner."
Răzvan Lucescu preia echipa naţională după ce fostul selecţioner, Victor Piţurcă, a fost demis de către conducerea FRF după ratarea calificării la Cupa Mondială din Africa de Sud din 2010, ca urmare a nenumăratelor eşecuri şi semieşecuri din actualele preliminarii.
Antena3.ro

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close