Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Burdujan îşi execută fosta echipă şi giuleştenii pot pierde Europa. Vaslui - Rapid 1-0 (VIDEO)

Burdujan îşi execută fosta echipă şi giuleştenii pot pierde Europa. Vaslui - Rapid 1-0 (VIDEO)

Burdujan îşi execută fosta echipă şi giuleştenii pot pierde Europa. Vaslui - Rapid 1-0 (VIDEO)
Sursa foto: lucian burdujan
30 Mai 2009   •   23:23

Rapidul avea şansa să urce, printr-o victorie la Vaslui, să urce până pe locul al cincilea în Liga I, urmând să atace locul patru în ultima etapă. Pentru Vaslui, ultima şansă era victoria, iar elevii lui Cristi Dulca nu s-au ferit să muncească din greu pentru obiectivul greu de atins. Vasluiul a fost prezentă mare parte din timp în careul advers în prima repriză, dar echipa giuleşteană a dat impresia că se apropie mai mult de poarta lui Kuciak, Spadacio şi Cesinha fiind în mai multe situaţii aproape de a şuta periculos. Soarta le-a surâs, însă, moldovenilor, care au deschis scorul în minutul 35 datorită incisivităţii fostului atacant "feroviar" Lucian Burdujan. Acesta, foarte motivat să arate oficialilor rapidişti că merita mai multă încredere, a luat mingea şi a avansat în careul advers, lângă Perjă, care părea că îl ţine în "ham". Burdujan a surprins, însă, şi a şutat perfect, pe sub Andrade, cu piciorul drept, care de obicei este punctul slab al atacantului.

La acest scor, atât Vaslui cât şi Rapid totalizau 54 de puncte, cu unul mai puţin decât Steaua şi cu două mai puţin decât "U" Craiova. Nemulţumiţi de această situaţie, elevii lui Hizo au pornit ofensiva şi Ovidiu Herea a fost foarte aproape de egalare în prelungirile primului mitan, dar slovacul Kuciak a fost pregătit şi a respins în lateral şutul cu stângul.
Lipsă de inspiraţie totală pentru Rapid după pauză, Vaslui fiind singura echipă care a pus probleme până în minutul 60, Temwanjera arătând, însă, că nu se poate concentra exact atunci când este mai important. Spadacio şi-a intrat în rol spre final, dar Kuciak a fost şi mai inspirat, respingând cu greutate şuturile excelente ale brazilianului cu cetăţenie portugheză. Ocaziile ratate au părut să îi demoralizeze în ultimele douăzeci de minute pe rapidişti, care au renunţat să mai atace în valuri şi finalul a fost liniştit.
Victoria Vasluiului a schimbat radical calculele hârtiei pentru calificarea în Europa League. În acest moment, Vaslui şi Rapid au câte 54 de puncte, Steaua 55 şi "U" Craiova 56. Vaslui va juca în ultima etapă în Bănie cu oltenii, cel puţin una dintre echipe urmând să se califice în cupele europene, dar se pot califica şi împreună. Rapid are un meci relativ uşor acasă cu Poli Iaşi, dar depinde de alte echipe, neavând nici o şansă la un loc european dacă Steaua şi Craiova îşi câştigă amândouă partidele pe care le au de disputat.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FC Rapid FC Vaslui europa league Liga I
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close