Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Căpitanul lui CFR Cluj, Ricardo Cadu, a fost suspendat 9 etape şi amendat cu 18.000 de lei

Căpitanul lui CFR Cluj, Ricardo Cadu, a fost suspendat 9 etape şi amendat cu 18.000 de lei

Căpitanul lui CFR Cluj, Ricardo Cadu, a fost suspendat 9 etape şi amendat cu 18.000 de lei
de M.T.    |    01 Mar 2013   •   08:49

Căpitanul campioanei CFR Cluj, portughezul Ricardo Cadu, a fost suspendat 9 etape şi amendat cu suma de 18.000 de lei, joi, de către Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal, în urma eliminării din meciul cu FC Vaslui, disputat luni în etapa a 20-a din Liga I.

Cadu a fost eliminat în minutul 42 al partidei încheiate la egalitate, scor 0-0, după un fault extrem de dur asupra bulgarului Jivko Milanov, care, în urma loviturii primite, şi-a pierdut cinci dinţi şi a fost transportat la spital cu traumatism cranio-facial.

Fundaşul vasluienilor va lipsi cel puţin o lună de pe teren şi va avea nevoie de implanturi dentare.

„Cadu a explicat că nu l-a văzut pe Milanov şi că avea intenţia să joace mingea, el crezând că a lovit balonul'', a declarat Valentin Epure, preşedintele comisiei de Disciplină a LPF, potrivit Agerpres.

Problemele lui Cadu nu se termină însă aici, pentru că Ciprian Damian, preşedintele Consiliului de Administraţie al lui FC Vaslui, a precizat că este posibil ca Milanov să se adreseze instanţei.

„Decizia luată în privinţa lui Cadu este una pur sportivă, care nu are nimic de-a face cu ceea ce i s-a întâmplat lui Milanov. Decizia luată nu poate repara fizionomia lui Milanov, prejudiciul creat clubului prin faptul că acest jucător nu mai poate fi folosit cel puţin două luni de zile. Atacul lui Cadu asupra lui Milanov este în afara jocului de fotbal şi nu s-a văzut nici măcar în sporturile de contact în care este permisă lovitura cu piciorul în faţă să fie scoşi cinci dinţi dintr-o singură lovitură. Aici vorbim de o sluţire a jucătorului, conform codului penal, şi probabil că jucătorul se va adresa instanţei”, a spus Damian pentru Mediafax.

De cealaltă parte, Iuliu Mureşan, preşedintele celor de la CFR, consideră că pedeapsa dictată de Comisia de Disciplină este exagerată şi a anunţat că va face apel la această decizie.

„Suspendarea este exagerată. Decizia e emoţională, fiind influenţată de tot scandalul ăsta. Sunt foarte dezamăgit, dar nu mă mai mir de nimic. Nu m-am aşteptat la nouă etape. O să facem recurs. Sper ca la recurs, comisia de recurs să nu mai fie atât de emotivă şi să dea o decizie corectă. Accidentarea nu este foarte gravă, eu sunt convins de asta. Cred că în două-trei săptămâni, Milanov va juca. Simt că e o decizie împotriva clubului”, a declarat oficialul clujean.


×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close