Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Cârţu îl trezeşte la realitate pe Lucescu Jr. "Fotbalul se face cu dictatură, nu democraţie!"

Cârţu îl trezeşte la realitate pe Lucescu Jr. "Fotbalul se face cu dictatură, nu democraţie!"

Cârţu îl trezeşte la realitate pe Lucescu Jr. "Fotbalul se face cu dictatură, nu democraţie!"
Sursa foto: razvan lucescu
14 Oct 2009   •   19:10

Selecţionerul Lucescu ar trebui să fie mult mai dur cu jucătorii săi pentru a-i face să fie determinaţi. Aceasta este părerea lui Sorin Cârţu un tehnician cunoscut pentru intransigenţa sa în faţa jucătorilor. Scăpările lui Adrian Mutu şi l-au făcut pe antrenorul Pandurilor să-i sugereze lui Răzvan Lucescu să nu mai ţină atât de mult la spiritul democratic, întrucât dictatura este cea care dă rezultate în fotbal.
"În fotbal nu există democraţie. Aici este o mare greşeală a lui Răzvan. Fotbalul se face cu dictatură, o dictatură liber consfinţită pe care jucătorul trebuie să o accepte şi s-o înţeleagă. Democraţia la fotbal nu există. Dacă e democraţie se întâmplă ceea ce s-a întâmplat. Şi la sârbi când au avut democraţie au fost probleme, dar când a venit Antici i-a pus cu botul pe labe pe toţi, pentru că are metodele lui, şi uitaţi-vă unde au ajuns. Acum ajungem să ne întrebăm cât ne sunt de superiori sârbii, iar fotbaliştii lor se înghesuie să vină în România. E un paradox. Sârbii trec printr-un moment bun, noi mai dificil, care din punctul meu de vedere se va prelungi. Aa cum văd eu şi cum simt şi cum am eu gura aurită... ", a declarat Sorin Cârţu pentru Mediafax.
Cârţu consideră că Mutu nu trebuie exclus total din planurile lui Lucescu, deoarece "fotbalişti" precum el nu mai sunt în România. Totuşi, "Sorinaccio" crede că jucătorul trebuie pedepsit pentru a-l determina să-şi schimbe comportamentul.
"Nu cred că naţionala României este pregătită să renunţe la Mutu. Dar pentru ce a făcut ar merita o pedeapsă. Aşa, pe viitor, nu ştii cum îşi revine şi ce nevoie mai ai de jucător, dar trebuie pedepsit pe moment. Trebuie luate nişte măsuri atât cu el, cât şi cu alţii. Şi presa are o parte de vină pentru că ia apărarea unor jucători de fotbal. Măcar să ia apărarea fotbaliştilor. Mutu e fotbalist, dar trebuie pedepsit", a continuat Cârţu.
Continuându-şi ideea conform căreia Mutu nu poate fi ţinut pe margine sau convocat, Cârţu a opinat că toţi cei care îi sugerează acum selecţionerului să renunţe la "Briliant" l-ar fi criticat daca nu l-ar fi folosit în meciul de la Belgrad.
"Dacă nu-l băga Lucescu la Belgrad pe Mutu, vai de capul meu, mai era şi rezultatul care era, nimeni nu-i dădea dreptate lui Răzvan Lucescu. Se spunea că e fotbalist şi că a mai făcut dintr-astea. Primii care ar fi sărit sunt cei care îi dau acum în cap, erau cei din fotbal, chiar din Federaţie. La fotbalişti trebuie ţinută zăbala în gură şi prin cantonamente, altfel nu faci rezultate. O să rămâi că eşti băiat valabil, dar o să ai probleme în antrenorat dacă continui aşa", a conchis tehnicianul Pandurilor.
Antena3.ro

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close