Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Cluburile ale căror oficiali fac declaraţii jignitoare şi calomnioase riscă să fie depunctate

Cluburile ale căror oficiali fac declaraţii jignitoare şi calomnioase riscă să fie depunctate

Cluburile ale căror oficiali fac declaraţii jignitoare şi calomnioase riscă să fie depunctate
09 Iul 2011   •   10:23

Vineri a fost o zi plină la Federaţia Română de Fotbal. După ce a aprobat solicitarea lui Mircea Sandu de a-l declara persona non grata pe Marian Iancu şi a stabilit refacerea ţintarului din Liga I, Comitetul executiv a înăsprit şi prevederile Regulamentului Disciplinar pentru oficialii şi finanţatorii echipelor din prima ligă.

 
Astfel, s-a decis ca în cazul în care oficialii vor face declaraţii jignitoare şi calomnioase, cluburile de care aparţin aceştia să fie depunctate.
 
S-a hotărât modificarea şi completarea art. 52.1.b (Comportarea jignitoare, calomnioasă şi declaraţii care afectează imaginea fotbalului, astfel că: dacă autorul este oficial al unui club sau asimilat acestuia (finanţator, sponsor, alţii asemenea), el va fi sancţionat cu interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal de la 6 la 12 luni la prima abatere; la fiecare abatere următoare, sancţiunea aplicată oficialului va fi stabilită prin dublarea sancţiunii aplicată anterior, iar clubul de care aparţine această persoană va fi sancţionat cu scăderea a 3 puncte din cele obţinute în campionatul în care participă echipa de categorie superioară”, se arată într-un comunicat oficial al FRF.
 
Comitetul executiv a mai decis şi creşterea sancţiunilor financiare, precum şi înăsprirea pedepselor pentru declaraţiile fără dovezi privitoare la corectitudinea jocurilor, arbitraje şi plata unor sume de bani pentru stimularea altor echipe.
 
La punctul 4 al aceluiaşi articol se specifică faptul că în cazul sancţionării oficialilor conform prevederilor alin.2, lit.b, al prezentului articol, penalitatea aplicată este de 200.000 lei la prima abatere; la fiecare abatere următoarea, sancţiunea aplicată oficialului se va stabili prin dublarea sancţiunii aplicate anterior. Totodată, la punctul 5 se inserează că: Declaraţiile făcute de persoanele arătate la art. 4.1., lit. a)-g), care sunt de natură să prejudicieze în orice mod imaginea fotbalului, cum ar fi, dar fără a se limita la: corectitudinea desfăşurării jocurilor de fotbal, cele privind prestaţia arbitrilor, încălcarea unor prevederi regulamentare, activitatea unor persoane care intră sub incidenţa prezentului regulament, plata unor sume de bani pentru stimularea partenerilor de competiţie sau altele asemenea şi care nu sunt dovedite, se sancţionează la prima abatere cu măsura suspendării de la 8 la 16 jocuri pentru jucători sau antrenori şi de la 6 la 12 luni pentru oficiali şi penalitate sportivă de 300.000 lei, iar clubul de care aparţine această persoană va fi sancţionat cu scăderea a 3 puncte din cele obţinute în campionatul în care participă echipa de categorie superioară. În caz de recidivă, persoana care face astfel de declaraţii va fi declarată persona non grata”, mai scrie pe site-ul federaţiei.

×
Subiecte în articol: FRF sanctiuni
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close